Eagles flyver videre, men stjerne maner til besindighed: "Vi har ikke opnået noget endnu"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Eagles flyver videre, men stjerne maner til besindighed: "Vi har ikke opnået noget endnu"
Selvom Jalen Hurts maner til besindighed, er det første gang i historien, at Eagles åbner sæsonen 8-0.
Selvom Jalen Hurts maner til besindighed, er det første gang i historien, at Eagles åbner sæsonen 8-0.AFP
Det har været en historisk god start for Philadelphia Eagles, der har vundet rub og stub i sæsonens begyndelse. Holdets quarterback mener dog ikke, at der er noget at juble over endnu.

Det er kun sket fire gange i historien, at et NFL-hold har haft den perfekte sæson, gået gennem grundspillet med lutter sejre, senest i 2007 da New England Patriots vant samtlige 18 kampe før playoffs. 

Hvis det skal ske i denne sæson, er der kun én mulighed tilbage. Philadelphia Eagles er det eneste hold i ligaen, der endnu ikke har tabt en kamp. Selv bookmakernes helt store mesterskabsfavorit, Buffalo Bills, har lidt et nederlag siden sæsonens åbning.

Natten til fredag, torsdag aften amerikansk tid, var det Houston Texans, der kom i kløerne på ligaens førerhold, da Eagles fløj videre i deres jagt på en historisk sæson. På NRG Stadium blev texanerne fejet til side med resultatet 29-17. 

Det var dog først i kampens tredje og fjerde periode, at Eagles for alvor baskede med vingerne, for indtil pausen var kampen meget lige. Med et touchdown til hvert af de to mandskaber i hver af de to første perioder, var stillingen nemlig 14-14 ved pausen, med trejde og fjerde periode blev vundet med henholdsvis 7-3 og 8-0 af Eagles. 

Har intet opnået endnu

Særligt quarterback Jalen Hurts imponerede i torsdagens sejr med 243 yards, to touchdowns og ikke en eneste interception på sine 27 forsøg, mens han ligeledes løb 23 yards på sine ni carries. 

Den 24-årige quarterback, der i 2020 blev draftet af Eagles som pick nummer 53, understreger dog, at man ikke kan bruge sæsonens start med otte sejr i otte kampe til noget som helst. 

"Jeg ved, at det er specielt for byen," indledte quarterbacken, før han dog pointerede: "Vi skal tage det dag for dag. Vi har ikke opnået noget endnu."

Hurts har generelt gang i en stor sæson, hvor kun fem quarterbacks, herunder Tom Brady, Patrick Mahomes og Josh Allen, har kastet flere yards end Hurts, dog alle sammen på markant flere forsøg. Netop sidstnævnte, Bills' stjerne-quarterback Josh Allen, er i øjeblikket bookmakernes favorit til at blive kåret som MVP foran Jalen Hurts. 

Med sine to touchdowns natten til fredag har Jalen Hurts nu kastet 12 i løbet af sæsonen. Blot to gange har han kastet interceptions.
Med sine to touchdowns natten til fredag har Jalen Hurts nu kastet 12 i løbet af sæsonen. Blot to gange har han kastet interceptions.AFP

Gode defensive præstationer

Mens Jalen Hurts altså imponerende for Eagles' offensive unit, var der også fine præstationer i defensiven. 

Javon Hargrave bød ind med hele tre sacks natten til fredag og den 29-årige defensive tackle presser for andet år i træk på for en plads i sæsonens Pro Bowl, der i starten af februar næste år finder sted i Las Vegas. 

Hargrave åbnede sæsonens sack-konto runden forinden, da han mod sin tidligere arbejdsgiver, Pittsburgh Steelers, leverede to sacks. Med torsdagens sacks er han 3,5 sacks ligaens to bedste, Nick Bosa og Matt Judon, der begge ligger på 8,5 sacks.

Også safety CJ Gardner-Johnson var i fin form i Houston, da han greb sin interception nummer fem, flest i NFL i denne sæson.

I Gardner-Johnsons første 47 kampe i NFL blev det til sammenlagt lige præcis fem interceptions, så de seneste fire kampe, hvor den 24-årige floridaner ligeledes har hentet fem interceptions, er noget af en eksplosion. Gardner-Johnson kom til Eagles før denne sæson i et trade med New Orleans Saints.

Philadelphia Eagles' næste opgave bliver Washington Commanders, der venter hjemme i Philly. Commanders er startet sæson med fire sejre og fire nederlag og ligger på en foreløbig ottendeplads i NFC.