De brændte chancer stod i kø da Danmark holdt liv i chancerne om EM-semifinale

Brændte chancer stod i kø da Danmark holdt liv i chancerne om EM-semifinale
Brændte chancer stod i kø da Danmark holdt liv i chancerne om EM-semifinaleProfimedia
Trods et hav af brændte chancer, heraf 5 brændte straffekast, lykkedes det Danmark at hive en relativ sikker sejr i land mod Kroatien, da de vandt 26-17 og dermed holdt liv i chancerne om en EM-semifinale

Det danske forsvar havde indledningsvis rigtig godt fat i de kroatiske skytter, og Althea Reinhardt, der erstattede Sandra Toft i målet og dermed fik sin første start i EM-turneringen, lukkede blot 3 mål ind i de første 20 minutter, hvor Danmark førte 6-1.

Kroaterne skabte reelt ingenting i deres angrebsspil, men henad mod pausen begyndte også det danske spil at falde fra hinanden. Alligevel førte man 14-8 ved pausen, men den føring kom under beskydning i 2. halvleg, hvor danskerne helt tabte den dynamik, de havde spillet med i 1. halvleg og kroaterne begyndte langsomt at æde sig ind på danskerne.

Katrine Heindahl slider sig igennem kroatisk forsvar
Katrine Heindahl slider sig igennem kroatisk forsvarProfimedia

Kroaterne lugtede blod efter danske afbrændere

Jesper Jensen tog sig til hovedet på sidelinjen mens antallet af brændte danske chancer hobede sig mere og mere op mod kroaterne, der pludseligt lugtede blod, da de reducerede den danske føring til 15-13.

Men da panikken virkelig så ud til at sætte sig ind, formåede Danmark igen at stramme grebet og med ti minutter igen var kampen reelt afgjort, da danskerne øgede føringen til syv mål.

På trods af den sikre sejr var der dog alt for mange fejl, som indikerer at Danmark får mere end svært ved at udgøre en reel trussel mod Norge, som man møder onsdag i næste uge i den sidste kamp i mellemrunden.