Ribe-Esbjerg øjner uventet DM-finale: Vi er ikke en sensation, men det er tæt på

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ribe-Esbjerg øjner uventet DM-finale: Vi er ikke en sensation, men det er tæt på

Ribe-Esbjerg kan spille sig i uventet DM-finale: Vi har overrasket
Ribe-Esbjerg kan spille sig i uventet DM-finale: Vi har overrasketClaus Fisker/Ritzau Scanpix
Onsdagen bliver der blændet for den afgørende tredje semifinale mellem Fredericia og Ribe-Esbjerg, og selvom vestjyderne har overrasket ved at stå i den situation, så jagter de endnu en overraskelse.

Der er drama for alle pengene i Herre Håndbold Ligaen i denne sæson. Aalborg Håndbold har allerede sikret sig en plads i DM-finalen, men de ved endnu ikke, hvem de skal dyste mod i kampen om danmarksmesterskabet. 

Semifinalen mellem sæsonens to store overraskelser Fredericia og Ribe-Esbjerg er nemlig ikke blevet afgjort efter de første to kampe, og derfor skal de spille en tredje og afgørende semifinale mod hinanden. 

Ribe-Esbjerg har haft en flot sæson, hvor de særligt i medaljespillet har imponeret. Vestjydernes cheftræner, Jesper Holm, fortæller, at Ribe-Esbjergs flotte form har været med til at give holdet tro på egne evner.

”Vi er jo lykkes med at få vores kampe til at foregå på vores præmisser. Især i den seneste periode. Når man så er inde i sådan et flow, hvor tingene lykkes, så bliver det selvforstærkende. Så den selvtillid, vi har bygget op, den avler mere selvtillid.” fortæller Jesper Holm til Flashscore.

En anden forklaring på Ribe-Esbjergs succes kan findes i de gode indbyrdes relationer på holdet, forklarer Jesper Holm.

”Vi har en tydelig fordeling af rollerne på holdet, så hver mand ved, hvad de skal. Selvom truppen er blevet lidt smal, så har det også bare gjort, at vi er rykket sammen i bussen. Alle ved præcis, hvad de skal, og hvornår de skal gøre det.” 

Stor overraskelse

Det er ikke hverdagskost for Ribe-Esbjerg at være en del medaljespillet. Faktisk skal vi helt tilbage til 2016/2017-sæsonen for at finde den seneste gang, at Ribe-Esbjerg befandt sig i en DM-semifinale.

Stilling efter grundspillet
Stilling efter grundspilletFlashscore

Ribe-Esbjerg har formået at kvalificere sig til semifinalen til trods for, at de kom med på yderste mandat efter grundspillet. Vestjyderne kom nemlig med på den sidste adgangsgivende ottendeplads.

Jesper Holm havde da heller ikke regnet med at stå i den situation, som de står i lige nu.

”Vi har overrasket os selv, og vi nyder jagten på DM-finalen. Det er ikke en sensation, men det er tæt på", fortæller Jesper Holm, som heller ikke regner med, at Ribe-Esbjerg nu er en fast etableret del af toppen:

”Det er jo ikke noget, vi forventede. Og jeg regner heller ikke med, at det er noget, der sker igen næste år. Der er mange ting, der er gået op i en højere enhed, særligt i slutspillet, der gør, at vi nu står her.”

Forventer ny tæt kamp

De første to semifinaler mellem Ribe-Esbjerg og Fredericia er begge endt uafgjort, og det har faktisk været en generel tendens i alle fire indbyrdes opgør mellem de to klubber i sæsonen.

Udover de to semifinaler, der er endt uafgjort, så vandt Ribe-Esbjerg sæsonens første opgør med 33-30, mens Fredericia vandt returkampen med 30-29. 

Ribe-Esbjergs cheftræner, Jesper Holm, forudser da også endnu en tæt affære mellem de to mandskaber.

”Jeg tror, at den kommer til at ligne de to første semifinaler ret meget, som jo næsten har haft ens kampforløb. Vi har skiftes til at have gode og dårlige perioder i kampene.” 

”I første kamp brænder Fredericia et straffe på et vigtigt tidspunkt. I kamp to brænder vi et straffe på et vigtigt tidspunkt. Så jeg tror, at det bliver marginalerne, der kommer til at være afgørende. Det er dem, der lige har stolpe ind til sidst, der vinder. Så jeg forventer egentlig en ret tæt kamp igen.”

Ribe-Esbjerg i anden semifinale mod Fredericia
Ribe-Esbjerg i anden semifinale mod FredericiaClaus Fisker/Ritzau Scanpix

Jesper Holm mener, at det er de to holds defensive kvaliteter, der er med til at skabe de jævnbyrdige kampe. 

”Dybest set ligger vi jo godt, men måske ikke så godt til hinanden. Begge hold kæmper med at få angrebsspillet til at flyde. Vi har lykkes med at få bremset hinandens offensiv. Så jeg tror bare, at vi enten ligger godt til hinanden, eller ligger forfærdeligt til hinanden, alt efter hvordan man ser på det.” Siger Jesper Holm med et lille grin og fortsætter:

”Jeg synes jo ikke, at det har været to flotte kampe, men de har været meget intense. Men hvis man nyder forsvarsspil, så har de jo været flot, fordi begge hold har jo også haft gode præstationer på målmandsposten.”

Hallen i Fredericia bliver et svært sted at vinde for Ribe-Esbjerg, men deres eneste sejr i sæsonen mod Fredericia kom faktisk på selvsamme bane.

Selvom det nok ender med endnu en nervepirrende kamp mod Fredericia, så ser Jesper Holms tropper frem til at få lov til at jagte den højst overraskende DM-finale. 

”Vi glæder os jo helt vildt og håber på, at vi kan komme videre.”

Kampen mellem Fredericia og Ribe-Esbjerg spilles onsdag klokken 20:30, og du kan følge den her.