Fredericia klar til DM-finale: Tromler hen over Ribe-Esbjerg i tredje semifinaleProfimedia
Efter to helt lige håndboldsemifinaler, der begge endte uafgjort, var der onsdag aften klasseforskel, da Fredericia HK i den tredje og afgørende kamp kørte Ribe-Esbjerg over.

34-25 endte den tredje semifinale til Fredericia, der dermed er klar til DM-finalen, hvor Aalborg Håndbold venter.

Nordjyderne slog sikkert Skjern Håndbold ud over to kampe i den anden semifinale.

Finalen bliver dermed en kamp mellem nummer et og to fra Herreligaens grundspil. Aalborg åbner søndag eftermiddag på hjemmebane, da nordjyderne vandt grundspillet.

Stemningen var intens fra første sekund i den udsolgte hal i Fredericia onsdag aften, og det samme var spillet på banen.

Fysikken var i højsædet, hvilket gav mange dueller mellem de to mandskaber, der fulgtes ad fra kampens start.

At der var en plads i DM-finalen på spil, var tydeligt i begyndelsen, hvor de to hold skiftedes til at lave simple, tekniske fejl.

Der var dog også momenter af flot angrebshåndbold i begge ender, men det blev i indledningen overstrålet af nervøsitet og hårdt spil.

Som første halvleg skred frem, fik Fredericia ryddet ud i fejlene, og det gav efter 20 minutter en føring på tre mål for første gang i kampen.

Ribe-Esbjerg havde svært ved forsvarsmæssigt at fange de godt skydende Fredericia-spillere, mens Sebastian Frandsen i hjemmeholdets mål også fandt flere flotte redninger frem.

Gæsterne fortsatte med at lave tekniske fejl, og så sendte Fredericias Kasper Young i første halvlegs sidste minut bolden i et tomt Ribe-Esbjerg-mål til pausestillingen 16-12.

Fredercia-overtaget blev endnu mere markant i anden halvleg, hvor hjemmeholdet vandt stort set alle dueller i begge ender af banen.

Ribe-Esbjerg havde intet modsvar defensivt på Fredericias velovervejede angrebsspil, mens gæsterne skulle kæmpe hårdt for hvert eneste mål i den anden ende.

Der var klasseforskel, og mod kampens afslutning var det svært at se, hvordan de to hold har spillet helt lige to gange inden for den seneste uge, da det udviklede sig til en regulær afklapsning.