Dansker skal køre Hamiltons racer: "Det bliver vanvittigt at sætte sig i en Formel 1-bil"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Dansker skal køre Hamiltons racer: "Det bliver vanvittigt at sætte sig i en Formel 1-bil"
Frederik Vesti sluttede som nier i årets Formel 2 mesterskaber. Han vandt sprinten i Baku, Aserbajdsjan tilbage i juni.
Frederik Vesti sluttede som nier i årets Formel 2 mesterskaber. Han vandt sprinten i Baku, Aserbajdsjan tilbage i juni.
Profimedia
Tirsdag får 20-årige Frederik Vesti lov at sætte sig i Mercedes' ene Formel 1-racer, når der bliver testet nyt udstyr i Abu Dhabi. Den unge dansker sætter pris på tilliden men ved samtidig også, at han skal levere et godt resultat næste år, hvis drømmen om at blive fast inventar i Formel 1 skal gå i opfyldelse.

"Det er det vigtigste og største skridt i min karriere indtil videre."

For et par uger siden blev Frederik Vesti ud af det blå kaldt til et møde, hvor han fik en besked, der kan blive vital for hans drøm om et Formel 1-sæde.

James Vowles, en af de tunge drenge på ledelsesgangen hos det største og mest succesfulde Formel 1-team, Mercedes, var netop vendt tilbage til hovedkvarteret i Brackley efter grandprixet i Mexico.

Et af de første punkter på hans dagsorden var at tale med det 20-årige racertalent.

"Det tydede på, at det havde høj prioritet," siger Frederik Vesti.

Så den unge dansker troppede op til mødet med sin manager, Dorte Riis Madsen, og Gwen Lagrue, der er chef for Mercedes' talentakademi, som Frederik Vesti har været tilknyttet siden begyndelsen af 2021.

Beskeden var, at Mercedes har udpeget det danske racertalent til at sætte sig i Lewis Hamiltons Formel 1-racer og køre den såkaldte young driver test i Abu Dhabi denne tirsdag - få dage efter sæsonafslutningen i Formel 1.

"Der gik mange tanker gennem hovedet på mig, men allermest var det glæde og lettelse over, at Mercedes viser mig den tillid. Det betyder enormt meget, at de er klar til at sætte mig i deres Formel 1-bil."

"Det er ikke bare Williams eller Alpine. Det er Mercedes. Det er det absolut bedste hold. Det er ret vildt," siger Frederik Vesti.

Formel 1-holdene har meget få muligheder for at teste deres udstyr, men hvert år, når sæsonen er slut, har de to dage til at teste blandt andet Pirellis nye dæk.

Her er det et krav, at et ungt talent den ene dag er bag rattet i en af holdets biler, og det er meget prestigefyldt at få den opgave. Hos Mercedes har den nuværende Formel 1-stjerne George Russell tidligere fået æren.

Testen i Abu Dhabi er dog ikke ensbetydende med, at Frederik Vesti nu er selvskrevet til et sæde i Formel 1. Han er nødt til at bevise sig i Formel 2, hvor han i 2023 sætter alt ind på at blive mester efter en lunken 2022-sæson.

"Hvis jeg ikke har et godt resultat i Formel 2, kommer jeg ikke i Formel 1."

Den mission bliver lettere, fordi han får mulighed for at køre en Formel 1-bil.

"Det bliver vanvittigt at sætte sig i en Formel 1-bil. Den er meget hurtigere end alle andre racerbiler, den har meget mere downforce, og så er den bare sværere at køre, fordi der er så meget teknologi, der præger den."

Frederik Vesti er dog overbevist om, at han kommer til at gøre det godt. Siden begyndelsen af 2021 har han været en vigtig del af Mercedes. Hver uge sidder han i holdets simulator og giver feedback til de ingeniører, der optimerer Lewis Hamilton og George Russells Formel 1-racere.

Han får ros for sit simulatorarbejde, som er afgørende for, at Mercedes har peget på ham til at køre young driver test i stedet for holdets hidtidige reservekører, Nyck de Vries, som skifter til et fast Formel 1-sæde hos AlphaTauri.

"Holdet ved, at jeg er hurtig og dygtig. Ellers havde jeg ikke været, hvor jeg er. Men hvis man har den rigtige forståelse for bilen og kan give god feedback, så kan man nå rigtig langt."

"Det er noget af det, de har set i mig, og det er også noget, jeg øver mig i hver eneste dag. Jeg har en helt anden selvsikkerhed i feedbacken nu, end jeg havde, da jeg startede hos Mercedes," siger Frederik Vesti.

Flere års hårdt arbejde har betalt sig, og tirsdag kommer den foreløbige kulmination, når Lewis Hamiltons bil får en dansker bag rattet.

"Bare det at sige, at jeg skal køre Formel 1, virker fuldstændig vanvittigt i mine ører. Jeg er virkelig stolt, og jeg kan slet ikke vente."