Bundesliga-bomber banker på VM-døren i sidste øjeblik: Sindssygt spændende

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bundesliga-bomber banker på VM-døren i sidste øjeblik: Sindssygt spændende

Marcus Ingvartsen har scoret lige så mange landsholdsmål, som han har spillet landskampe, nemlig et mål i en kamp.
Marcus Ingvartsen har scoret lige så mange landsholdsmål, som han har spillet landskampe, nemlig et mål i en kamp.DBU
Mens flere af Kasper Hjulmands landsholdsangribere har haft problemer på klubplan i denne sæson, så har Bo Svenssons danske frontløber, Marcus Ingvartsen, været brandvarm, siden han i starten oktober vendte tilbage fra en skadespause.

Hvilke angribere tager Kasper Hjulmand med sig til Qatar, når han 7. november udtager truppen til det forestående VM?

Et godt bud på i hvert fald én af dem kunne være 26-årige Marcus Ingvartsen. Den tidligere FC Nordsjælland-spids har i hvert fald fået gang i målscoringen i starten af denne sæson. 

For i bare syv kampe har Marcus Ingvartsen leveret fem scoringer til Bo Svenssons Mainz-mandskab, der indtager en fornem sjetteplads i Bundesligaen. 

Men der er mange angribere om buddet, og Marcus Ingvartsen har ikke den store erfaring med det danske landshold. Derfor bliver det, i følge den danske angriber selv, et par vanvittigt spændende uger op til verdensmesterskaberne. 

Skarp i boksen

Fem mål på syv kampe giver et scoringssnit, som de fleste angribere kun kan drømme, og med kun 72 minutters fodbold per scoring, er det da også næppe et snit, som den danske angriber kan opretholde. Marcus Ingvartsen har dog redskaberne til det. 

"Jeg er rigtig skarp i min timing i boksen og i mine afslutninger, og nu begynder jeg virkelig at mærke, at det spiller. De sidste fire kampe har været rigtig positive. Det er fedt," fortæller den tidligere Superliga-topscorer i et interview med Ekstra Bladet. 

Skarpheden i timingen og i afslutningerne giver også åbenlyst udslag i statistikkerne. Tre af Ingvartsens fem scoringer er faldet i Bundesliga-regi, og de tre scoringer er kommet på i alt syv afslutninger. 

I sæsonstarten sad Ingvartsen ellers ude med en knæskade, men efter at farumgenseren er blevet skadeskvit, har han for alvor sat en slutspurt ind for at forsøge at sikre sig en billet til Qatar. 

Allerede på tavlen

Med kun én landskamp på CV'et, som kom i foråret 2021, da Moldova blev splittet til atomer i Herning, er erfaringen i den rødhvide trikot som bekendt ikke den største. 

Men i sin blot ene landskamp viste Marcus Ingvartsen, hvorfor han i 2017 opnåede den sjettebedste måltotal i en enkelt Superliga-sæson med sine 23 fuldtræffere. Ingvartsen skulle nemlig ikke engang bruge et kvarter på at score sit første landsholdsmål, da han lukkede og slukkede med danskernes ottende mål i kampen. 

Og mens Ingvartsen bomber videre i Mainz, er der flere af Hjulmands foretrukne, der er i problemer.

Yussuf Poulsen har i Leipzig haft svært ved at komme i startopstillingen i sæsonstarten, men den stærke angriber kvitterede dog med to scoringer, da han fik lov at starte mod HSV i pokalturneringen.

Jonas Wind har ligeledes haft en svær sæsonstart præget af skader, der har holdt den tidligere FCK-spiller fra grønsværen i to måneder, og Andreas Cornelius har ligeledes været plaget af skader i denne sæson, men har mulighed for comeback i tirsdagens opgør mod Sevilla. 

I netop Sevilla har Kasper Dolberg haft problemer med at falde til, og i de seneste fire kampe har danskere tilbragt samtlige 90 minutter på bænken. Cheftræner Jorge Sampaoli har sågar offentligt kritiseret Dolberg for sin generthed. 

Anderledes varm er Marcus Ingvartsen altså, så når Kasper Hjulmand løfter sløret for sin VM-trup 7. november, vil Mainz-bomberen formentlig sidde spændt som en flitsbue, klar til at pakke kufferten.