TikTok-stjerne lander professionel kontrakt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

TikTok-stjerne lander professionel kontrakt

TikTok-stjerne lander professionel kontrakt
TikTok-stjerne lander professionel kontraktBotev Plovdiv
Har man næsten to millioner følgere på TikTok, er man formentlig ret ferm til at begå sig på de sociale medier, men 20-årige Mikhail Prokopiev er tilsyneladende også en dygtig fodboldspiller. Han har nemlig trænet sig til en professionel kontrakt i den bedste bulgarske række.

Det er set før, at kendisser forsøger at få foden indenfor i professionel sport. Usain Bolt forsøgte sig gentagne gange med fodbolden og fik sågar en kontrakt i Australien, og i februar 2022 fik den hollandske YouTube-stjerne Bas Tietema en professionel kontrakt med cykelholdet Bingoal Pauwels Sauces WB.

Nu kan russiske Mikhail Prokopiev så tilføjes til listen over SoMe-berømtheder, der er lykkedes med at lande sig selv en professionel kontrakt.

Den 20-årige russiske midtbanespiller tilbragte sine ungdomsår i Zenit St. Petersburg, inden han rykkede til amatørfodbold hos FC Strogino Moskva. Ingen af opholdene var dog med stor succes, så i stedet endte Prokopiev med at tilslutte sig FC Amkal Moskva. 

Amkal er et af de mest populære af de såkaldte mediehold i Rusland, et fænomen der opstod i kølvandet på VM slutrunden i 2018. Amkal blev sammensat af landets mest populære YouTube-personligheder med fokus på fodbold, og når den Moskva-baserede klub tørner sammen med andre af de såkaldte mediehold streames kampene på YouTube med næsten en halv million seere. 

Uventet gennembrud

Medieholdene står dog udenfor de professionelle rækker i Rusland, men i forbindelse med denne sæsons russiske pokalturnering, blev to mediehold, Amkal og 2DROTS, inviteret med. For Amkals vedkommende blev det til sejre over Zorkiy Krasnogorsk og FC Tver, begge fra den tredjebedste russiske række, inden man i tredje runde røg ud mod Zvezda St. Petersburg. 

I disse kampe imponerede 20-årige Mikhail Prokopiev, der har 1,7 millioner følgere på det sociale medie TikTok, altså så meget, at den bulgarske klub Botev Plovdiv inviterede russeren til prøvetræning. 

Under disse prøvetræninger har TikTok-stjernen tilsyneladende imponeret stort, for tirsdag kunne Botev Plovdiv, der er den ældste eksisterende fodboldklub i Bulgarien, så fortælle, at man havde underskrevet en kontrakt med Prokopiev. 

På sin personlige kanal på mediet Telegram fortæller Prokopiev sine mange følgere om rejsen: "Jeg har ikke tænkt på at blive professionel i løbet af de seneste to år, men pludselig faldt brikkerne på plads: Mediehold blev inviteret til den russiske pokalturneringe, jeg fandt formen lige præcis der, uden at vide at jeg skulle spille, og resten er historie."

Botev Plovdiv, der blev nummer tre i den bedste bulgarske række i sidste sæson, har foruden Mikhail Prokopiev blandt andet den forhenværende Fremad Amager-duo Emmanuel Toku og Réda Rabeï på kontrakt.