Griner udgiver næste år bog om tiden bag tremmer i Rusland: Rystende oplevelse

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Griner udgiver næste år bog om tiden bag tremmer i Rusland: Rystende oplevelse
I det meste af 2022 sad 32-årige Brittney Griner fængslet i Rusland.
I det meste af 2022 sad 32-årige Brittney Griner fængslet i Rusland.
Profimedia
Den amerikanske basketspiller Brittney Griner vil dele historien om sin tid bag tremmer i Rusland i en ny bog.

32-årige Griner siger tirsdag i en udtalelse, at hendes bog vil blive en detaljeret og grundig beretning om at blive anholdt i februar 2022, blive retsforfulgt i Rusland og idømt en straf, der omfattede tid i en russisk straffekoloni.

Forlaget Alfred A. Knopf siger i udtalelsen, at bogen bliver udgivet til næste forår.

Den kommer til at beskrive den "rystende oplevelse om hendes uberettigede fængsling (som det er beskrevet af udenrigsministeriet) og vanskelighederne med at navigere det byzantinske russiske retssystem på et sprog, hun ikke kan tale."

Basketspilleren blev løsladt i december sidste år efter en fangeudveksling med den russiske våbenhandler Viktor Bout.

Griner spiller for holdet Phoenix Mercury og har også været med til at vinde OL-guld for USA to gange.

I stil med mange andre professionelle kvindelige basketspillere i USA tilbragte Griner en del af den tid, hvor sæsonen i USA ikke var i gang, i Rusland.

I Rusland er lønnen for professionelle kvindelige basketspillere op til en million dollar - næsten fire gange så meget som den højeste løn i den bedste amerikanske liga, WNBA.

"Den primære årsag til, at jeg rejste tilbage til Rusland for at arbejde den dag, var, fordi jeg ville gøre min kone, familie og holdkammerater stolte."

"Efter ti utroligt udfordrende måneder bag tremmer er jeg glad for, at jeg er blevet reddet og for at være hjemme. Læsere vil høre min historie og forstå, hvorfor jeg er så glad for den store støtte, jeg har fået fra folk verden over," lyder det fra Griner.

Hun siger, at bogen også kommer til at fokusere på andre amerikanere, der er uretmæssigt fængslet i Rusland. Heriblandt journalist fra The Wall Street Journal Evan Gershkovich, der blev anholdt i Rusland i marts og senere sigtet for spionage.