Michael Jordans basketsko solgt for 15 millioner på auktion

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Michael Jordans basketsko solgt for 15 millioner på auktion

Jordans basketsko går for 15 millioner på auktion
Jordans basketsko går for 15 millioner på auktionProfimedia
Et par af Michael Jordans basketsko er tirsdag blevet solgt for 15 millioner kroner på en auktion. Det oplyser auktionshuset Sotheby's.

Den pensionerede amerikanske basketlegende, der af mange regnes for historiens bedste, bar skoene i 1998 i kamp to i finaleserien mellem Chicago Bulls og Utah Jazz.

Jordan lavede 37 point i Chicagos sejr på 93-88 i kampen, der betød, at Chicago udlignede til 1-1. Senere vandt Chicago finaleserien 4-2, og Jordan nappede karrierens sjette NBA-titel.

Det var estimeret af Sotheby's, at skoene ville gå for 30 millioner kroner, så auktionsprisen var i den lave ende.

Auktionshuset oplyser dog, at prisen på 2,2 millioner dollar (15 millioner kroner) er en rekord for salg af fodtøj i memorabilia-genren.

Den hidtidige rekord inden for fodtøj blev sat i september 2021, og dengang var der også tale om et par af Michael Jordans sko. De blev solgt for 1,5 millioner dollar (10,3 millioner kroner).

Alletiders rekord inden for samleobjekter båret i kamp blev sat sidste år, da en køber betalte 10,1 millioner dollar svarende til 69 millioner kroner for en trøje båret af Michael Jordan - naturligvis.

Omtaler