NBA undersøger Mavericks' beslutning om at udelade profiler for at opnå draft-fordel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

NBA undersøger Mavericks' beslutning om at udelade profiler for at opnå draft-fordel

Luka Doncic er netop i Dallas på grund af en fordelagtig draft i 2018.
Luka Doncic er netop i Dallas på grund af en fordelagtig draft i 2018.AFP
Det kan få konsekvenser for Dallas Mavericks, at NBA-klubben lod flere af sine profiler overvære sæsonens næstsidste kamp fra sidelinjen.

Basketball-ligaens talsmand Mike Bass oplyser ifølge Reuters, at man undersøger omstændighederne bag beslutningen.

I kampen mod Chicago Bulls skulle holdet fra Texas vinde for at bevare chancen for at komme i slutspillet.

Men nogle timer før kampstart meddelte klubben, at en håndfuld spillere, heriblandt Kyrie Irving, i stedet skulle restituere. Og efter lidt over et quarter blev den helt store stjerne Luka Doncic pillet ud.

Dallas Mavericks tabte kampen 112-115 og er nu sikker på at misse slutspillet.

Til gengæld forbedrede klubben sine chancer for at få et højt valg i den kommende draft, hvor NBA-klubberne vælger de bedste spillere fra universiteterne og udlandet.

Det har fået medier og eksperter til at spekulere i, Dallas med vilje undlod at stille med det stærkest mulige mandskab.

"NBA har i dag indledt en undersøgelse af omstændighederne omkring Dallas Mavericks' trupbeslutninger og håndteringen af kampen i forhold til gårsdagens kamp mellem Chicago Bulls og Dallas Mavericks, inklusive motivationen for handlingerne," siger NBA's talsmand.

I optakten til kampen forholdt Dallas-træner Jason Kidd sig til, at han måtte undvære adskillige bærende spillere.

"Tingene ændrer sig," sagde han ifølge klubbens egen hjemmeside.

"Vi skal stadig være professionelle og gå ud og levere vores bedste med dem, der kan spille. Vi kæmper for vores liv og forstår den situation, vi befinder os i."

Han påpegede, at det var klubbens beslutning at give spillerne et hvil.

"Men organisationen har truffet en beslutning om en ændring, så det må vi håndtere. Det er bare sådan noget, der sker," sagde Kidd.

"Vi stoler på, at Cuban (klubejer Mark Cuban, red.) og Nico (general manager Nico Harrison, red.) kan samle puslespillet og køre os i stilling til at vinde et mesterskab, så den proces begynder i dag."

Cuban fik i 2018 en bøde på 600.000 dollar - cirka fire millioner kroner - for offentligt at erkende, at klubben med åbne øjne modarbejdede holdets mulighed for at vinde forud for draften, hvor Dallas Mavericks endte med at få netop Luka Doncic på holdkortet.