Vinder for første gang i 17 år: Californisk hold fik flot slutspilssejr

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Vinder for første gang i 17 år: Californisk hold fik flot slutspilssejr
Malik Monk imponerede natten til søndag i sin slutspilsdebut med hele 30 point, selvom han kom fra bænken.
Malik Monk imponerede natten til søndag i sin slutspilsdebut med hele 30 point, selvom han kom fra bænken. Loren Elliott/Getty Images North America/Getty Images via AFP
Natten til søndag blev der taget hul på årets slutspil i verdens bedste basketliga, NBA, og her formåede Sacramento Kings at hente en playoffsejr for første gang i mere end halvandet årti, sågar mod de forsvarende mestre fra Golden State Warriors.

Der er en verden til forskel på de forsvarende mestre fra Golden State Warriors og på Sacramento Kings, når det handler om erfaring med slutspillet i NBA.

Førstnævnte er blevet mestre fire gange siden 2015, med trioen Stephen Curry, Klay Thompson og Draymond Green som gengangere i alle fire titelsæsoner. Sidstnævnte har slet ikke været at finde i slutspillet i 17 år, før de i denne sæson endelig skaffede sig en billet til det fornemme selskab.

Alligevel blev det lige netop Sacramento Kings, der tog første stik, da de to hold mødtes i kamp nummer et ud af maksimalt syv i første runde af årets NBA-slutspil, og således fik Kings den perfekte start med en sejr på 126-123.

Samtidig var det altså Sacramentos første playoff-sejr i 17 år, og den kom i hus på baggrund af en storslået præstation fra særligt to af holdets spillere, selvom den ene af disse ikke engang startede på gulvet natten til søndag.

I selskab med Olajuwon og Drexler

Hele 70 af Sacramentos point blev nemlig scoret af duoen Malik Monk og De'Aaron Fox, der bød ind med henholdsvis 38 og 32 point hver, og det endda selvom førstnævnte kom fra bænken og blot fik 28 minutters spilletid.

Ikke bare er de to guards jævnaldrende, de gik sågar på college sammen, hvor de med Kentucky Wildcats – et hold der også bød på nuværende NBA-profiler som Bam Adebayo og Shai Gilgeous-Alexander – nåede den sydlige regionale finale i 2017.

Samme sommer blev de valgt tidligt i NBA's draft – Fox som nummer fem, Monk som nummer 11 – før de i sommer blev genforenet i Sacramento, og med 70 point mellem sig skrev de sig natten til søndag ind i et ganske fornemt selskab.

Det var nemlig første gang siden 1995, at holdkammerat, der gik på samme college, scorede mere end 30 point hver i en playoffkamp, og senest det skete, var det altså så fornemme navne som Hakeem Olajuwon og Clyde Drexler, der begge spillede collegebasket for Houston Cougars, før de for 28 år siden altså også begge formåede at score over 30 for Houston Rockets i en slutspilskamp.

For fansenes skyld 

De'Aaron Fox har i det hele taget haft en stor sæson, hvor han blev valgt som All-Star for første gang i karrieren, sammen med holdkammerat Domantas Sabonis, der natten til søndag også bød ind med en fornem double-double på 12 point og 16 rebounds.

Ovenpå sejren over det erfarne Golden State-mandskab, hvor Stephen Curry egentlig spillede en hæderlig kamp med 30 point, var De'Aaron Fox ikke sen til at hylde den loyal fanskare, der var mødt talstærkt op til klubbens første slutspilskamp i mere end halvandet årti.

"Sacramento viste sig frem til aften. At gøre det her for fansene, at vide at de støtter holdet gennem tykt og tyndt, og også gennem det virkelig tynde, det er bare et vidnesbyrd om, hvordan de er," kommer det fra 25-årige Fox ifølge ligaens hjemmeside.

Natten til tirsdag mødes de to hold igen, igen i Golden 1 Center i den californiske hovedstad, Sacramento. Der spilles bedst ud af syv kampe, og skulle det ende i en kamp syv, vil Sacramento Kings, som tredjeseedet hold, have hjemmebanefordel i den afgørende kamp.

Newyorkere stjæler hjemmebanen

Netop hjemmebanefordelen blev så at sige stjålet i et de andre slutspilsopgør natten til søndag. Her besejrede New York Knicks som femteseed i Eastern Conference nemlig fjerdeseedede Cleveland Cavaliers på Cavaliers' eget gulv i Ohio.

Dermed kan New York Knicks, der natten til søndag blev ansporet af en stærkt spillende Jalen Brunson, som scorede 27 point, komme videre fra første runde, hvis de blot sørger for at vinde sine hjemmebanekampe i Madison Square Garden.

I de to andre slutspilskampe natten til søndag var der ikke de store overraskelser, da Philadelphia 76ers og Boston Celtics begge formåede at holde stand på hjemmebane mod henholdsvis Brooklyn Nets og Atlanta Hawks.

Søndag aften og natten til mandag tages der hul på de fire resterende slutspilsserier. Her mødes Memphis Grizzlies med Los Angeles Lakers og Milwaukee Bucks med Miami Heat søndag aften dansk tid, mens der natten til mandag skal spilles kampe mellem først Phoenix Suns og Los Angeles Clippers og derefter Denver Nuggets og Minnesota Timberwolves.