Rekordtræner i NBA kan runde tre årtier i sædet med forlængelse

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rekordtræner i NBA kan runde tre årtier i sædet med forlængelse

Gregg Popovich (venstre) er still going strong.
Gregg Popovich (venstre) er still going strong.ETHAN MILLER/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP
Uanset sportsgren og niveau er det sjældent, en træner sidder mere end ti år i samme sæde. 20 år er nærmest uhørt, og 30 år er tæt på utænkeligt. Men ikke for den ikoniske NBA-træner Gregg Popovich.

Siden 1996 har han stået i spidsen for San Antonio Spurs med gedigen succes til følge, og med sin seneste kontraktforlængelse kommer han til at runde tre årtier som cheftræner for holdet.

Spurs oplyser på sin hjemmeside, at man har forlænget kontrakten med den levende trænerlegende frem til 2028. Til den tid vil Popovich være blevet 79 år.

Med sine allerede 27 år som cheftræner for holdet er han den længst siddende cheftræner for et hold på tværs af alle USA's store sportsligaer NBA, NFL, NHL, MLB og MLS.

Den slags loyalitet kombineret med fem sikrede mesterskaber giver også rigeligt med cifre på lønsedlen. Ifølge ESPN bliver Popovich med den nye aftale den bedst lønnede træner i NBA.

Han står til at tjene 80 millioner dollar, svarende til små 550 millioner kroner, de næste fem år, skriver mediet.

Popovich førte holdet til NBA-mesterskabet i 1999, 2003, 2005, 2007 og 2014, og han er tre gange kåret som Årets Træner i ligaen. Derudover var han cheftræner for USA's hold til OL i Tokyo i 2021, hvor det blev til guld.

Fra 1988 til 1992 var han assistenttræner for Spurs, inden han skiftede til samme stilling hos Golden State Warriors. I 1996 vendte han retur til Spurs som general manager, men allerede efter et halvt år fyrede han den daværende træner og overtog selv trænerroret.

Siden er det blevet til 1366 sejre i NBA. Det gør ham til den mest vindende træner i ligaens historie.

Spurs har misset slutspillet fire år i træk og er i en genopbygningsfase. Holdet havde dog førstevalget i årets NBA-draft i sidste måned, hvor man som ventet valgte det franske stortalent Victor Wembanyama.

Den 226 centimeter høje franskmand bliver hjørnestenen i det nye storhold, Popovich skal forsøge at bygge op over den næste håndfuld år.