Alles øjne hviler på det forventede topvalg Wembanyama forud for NBA-draften

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Alles øjne hviler på det forventede topvalg Wembanyama forud for NBA-draften

Victor Wembanyama i aktion for Metropolitans 92
Victor Wembanyama i aktion for Metropolitans 92Reuters
Når det gælder NBA-draften i 2023, er der Victor Wembanyama (19), og så er der alle andre.

Wembanyama betragtes som en sikker vinder i torsdagens NBA Draft af et San Antonio Spurs-hold, som regner med, at det franske basketballfænomen kan genskabe franchisens vinderkultur.

Wembanyama er et såkaldt generationstalent, der hurtigt kan ændre en franchises kurs, og han er det mest ventede og hypede NBA-emne siden LeBron James (38), ligaens topscorer gennem tiderne, i 2003.

Wembanyama besidder en unik kombination af størrelse, atletik og allround-talent, som vil gøre ham til et mareridt for modstanderholdene i NBA, hvor han en dag kan blive betragtet som en af spillets allerstørste.

"Wembanyama er unik. Jeg har aldrig set noget som ham på et basketballgulv," sagde Jay Bilas, basketballanalytiker hos ESPN, på en telefonkonference.

"Med sine 1,80 meter og et vingefang på næsten to meter med bevægelighed og atletik og mobilitet kan jeg bare ikke forestille mig en kombination som den på et basketballgulv."

San Antonio har valgt førstevalget to gange før, da de valgte de fremtidige Basketball Hall of Famers David Robinson i 1987 og Tim Duncan i 1997. Duoen førte Spurs til to NBA-titler, mens Duncan vandt yderligere tre med San Antonio.

For Spurs kunne chancen for at vælge Wembanyama ikke være kommet på et bedre tidspunkt, da de har misset slutspillet i hver af de sidste fire NBA-sæsoner og ikke er kommet videre end åbningsrunden i slutspillet siden 2017.

Mens Spurs, som fik mulighed for at vælge som nummer et efter at have vundet NBA Draft Lottery i sidste måned, ikke offentligt har annonceret, hvem de vil vælge, planlægger deres fans allerede Wembanyamas ankomst.

Ifølge rapporter har San Antonio oplevet en stigning i salget af sæsonkort sammen med 10 gange så meget webtrafik og downloads af Spurs-appen siden lotteriresultaterne.

Udtrykket "enhjørning" er blevet brugt i NBA-kredse i årevis for at beskrive sjældne kandidater, der både har størrelsen til at dominere som power forward eller center og samtidig driblinger, afleveringer, skud og hurtighed, der ligner en guard.

Men den firedobbelte NBA-mester James følte, at udtrykket var blevet brugt for løst og gik i en anden retning for at beskrive Wembanyama, som er en af de spillere med det højeste loft, mange talentspejdere nogensinde har set.

"Alle har været en enhjørning de sidste par år, men (Wembanyama) er mere som et rumvæsen," sagde James i oktober sidste år. "Ingen har nogensinde set nogen så høj, som han er, men så flydende og yndefuld, som han er på gulvet."

Wembanyama kommer fra en solid sæson med Metropolitans 92, et professionelt hold i den franske liga, hvor han i gennemsnit scorede 21,6 point og tog 10,4 rebounds pr. kamp og vandt flere priser, bl.a. blev han kåret til den mest værdifulde spiller.

"Det, der gør denne draft anderledes, er, at Victor Wembanyama er med i den. Jeg har ikke set en draft som denne siden min første, da LeBron blev draftet," siger Bilas.

"Wembanyama er bygget til det moderne spil. Vi har aldrig set noget helt som ham."

Charlotte Hornets har det andet valg i NBA-draften, mens Portland Trail Blazers er sat til at vælge som nummer tre.

Der vil være 58 valg over to runder i NBA Draft 2023 i stedet for de sædvanlige 60, fordi Philadelphia og Chicago mistede et valg i anden runde på grund af overtrædelse af reglerne for free agency-diskussioner.