Det sikre førstevalg Victor Wembanyama er 'immun' over for NBA Draft-hype

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Det sikre førstevalg Victor Wembanyama er 'immun' over for NBA Draft-hype

Det formodede førstevalg i draften, Victor Wembanyama, siger, at han forventer at få sin debut i NBA Summer League.
Det formodede førstevalg i draften, Victor Wembanyama, siger, at han forventer at få sin debut i NBA Summer League.AFP
Victor Wembanyama afviste onsdag den stigende hype omkring ham, mens han forbereder sig på at blive det mest eftertragtede valg nr. 1 i NBA-draften siden LeBron James.

Det 19-årige franske talent er sikker på at blive valgt af San Antonio Spurs ved torsdagens NBA Draft i New York, og han anses for at være et talent, der kun findes én gang i en generation, og som kan forvandle en franchise.

Den 2,24 m høje Wembanyama ankom til USA i mandags og blev mødt af autografjægere og San Antonio-fans, mens spændingen stiger forud for draften.

På et tætpakket pressemøde før draften onsdag fortalte Wembanyama, at han ikke var påvirket af den opmærksomhed, der har ledsaget hans indtræden i NBA.

"Jeg lader ikke alt det her stige mig til hovedet, for jeg har så store forventninger til mig selv, at jeg er immun over for alt det her", sagde Wembanyama til journalisterne. "Jeg er virkelig ligeglad".

San Antonio brød ud i jubel i sidste måned, da Spurs vandt NBA's lotteri om førstevalget, som blev kaldt "Wembanyama sweepstakes".

For Wembanyama vil det at blive valgt som nr. 1 på torsdag være opfyldelsen af en livslang drøm.

"Lige siden jeg hørte om draften, og præcis hvordan den fungerede, har jeg villet være den første", siger Wembanyama.

"I morgen kommer der til at ske noget, som jeg har tænkt på i årevis".

"Jeg får helt sikkert svært ved at sove i nat. Jeg føler mig bare virkelig, virkelig heldig".

Victor Wembanyama taler under et pressemøde forud for NBA-draften
Victor Wembanyama taler under et pressemøde forud for NBA-draftenAFP

Wembanyama ser også frem til at komme i gang med arbejdet i San Antonio, hvor han vil følge i fodsporene på Frankrigs firedobbelte NBA-mester Tony Parker under ledelse af den ærede træner Gregg Popovich.

"For mig er San Antonio et synonym for at vinde", siger Wembanyama.

"Da Spurs blev valgt som nummer et i lotteriet, tænkte jeg bare, at jeg var heldig, at de blev valgt på grund af deres kultur og deres erfaring med at skabe gode spillere".

"Så jeg kan virkelig ikke vente."

Vil være den bedste

NBA-folk siger, at Wembanyama har potentiale til at blive en "game-changer" for ligaen og bemærker, at hans ankomst allerede har ført til stigninger på ligaens streamingplatforme og sociale mediekanaler.

Wembanyama sagde onsdag, at han tager udfordringen op med at levere både på og uden for banen.

"Jeg prøver at være den bedste", sagde han. "At være den bedste er ikke kun på banen. Der er alle dimensioner i jobbet som NBA-basketballspiller".

"Jeg vil også være den bedste i forhold til medierne, pressekonferencen og alle de andre ting. Jeg kan ikke lide at gøre tingene halvvejs."

Victor Wembanyama, som forventes at blive valgt i første runde af NBA-draften i 2023, kastede det ceremonielle første kast før kampen mellem Seattle Mariners og New York Yankees på Yankee Stadium.
Victor Wembanyama, som forventes at blive valgt i første runde af NBA-draften i 2023, kastede det ceremonielle første kast før kampen mellem Seattle Mariners og New York Yankees på Yankee Stadium.AFP

Wembanyama bekræftede i mellemtiden, at han planlægger at optræde for første gang i en Spurs-uniform under NBA's Summer League før sæsonen.

"Jeg kommer til at spille Summer League", sagde Wembanyama.

Det er ikke klart, om Wembanyama vil spille i Summer League-kampene i Sacramento, der starter den 3. juli, eller i Las Vegas-turneringen, der afholdes fra den 7. til den 17. juli.

Wembanyama sagde også, at han håbede på at spille for Frankrig ved VM, der finder sted i Filippinerne, Japan og Indonesien fra den 25. august til den 10. september.

"Der er tid mellem Summer League og World Cup," sagde Wembanyama. "Det er stadig min plan at komme med til VM. Jeg venter på at blive enig med min franchise".

Wembanyama sagde, at han var fortsat med at træne, siden den franske basketballsæson sluttede i sidste uge, hvor hans Metropolitans 92-hold led et 3-0-nederlag i serien til Monaco.

"Lige siden sidste sæson sluttede for en uge siden, har jeg holdt mig i form", siger Wembanyama.

"Jeg har løftet stort set hver dag undtagen den dag, hvor jeg rejste. Jeg løftede i morges sammen med min træner. Jeg er ikke for træt".

"Jeg var faktisk i den bedste form i denne sæson".