Rekordnat i NBA: Joel Embiid når 70 point, Karl-Anthony Towns scorer 62

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rekordnat i NBA: Joel Embiid når 70 point, Karl-Anthony Towns scorer 62

Joel Embiid og Karl-Anthony Towns er på udstilling i NBA.
Joel Embiid og Karl-Anthony Towns er på udstilling i NBA.AFP
Den 29-årige superstjerne, som brillerede på egen hånd, blev mandag den niende spiller i turneringen til at nå mindst det antal.

De to centerspillere, der slog deres franchises individuelle scoringsrekorder, er det første par NBA-spillere, der overgår 60 point på én enkelt aften siden 1978.

Deres bedrifter fandt også sted på 18-årsdagen for de 81 point, som afdøde Kobe Bryant scorede i 2006 i Los Angeles Lakers' uniform.

Den første af disse præstationer kom fra Joel Embiid i hans Sixers' 133-123 sejr over det unge vidunderbarn Victor Wembanyamas San Antonio Spurs.

Embiid sluttede med i alt 70 point, 18 rebounds og et halvt dusin assists, og han lavede 24 ud af 41 af sine skud fra gulvet og 21 ud af 23 fra free throw linjen.

Hans heltegerninger overskyggede en stærk kamp af den franske rookie Wembanyama, som scorede 33 point og greb syv rebounds for første gang mod den regerende MVP.

"Det er min mentalitet i hver kamp. Uanset hvem der er på banen, er min mentalitet at angribe og dominere, både offensivt og defensivt," fortæller Embiid.

"I aften var det ikke anderledes. Jeg tror ikke, at min modstander havde noget med det at gøre," tilføjer han.

"Wembanyama er utrolig, han er fantastisk. Efter min mening er han allerede en af de bedste spillere i ligaen," siger Embiid om NBA's nye perle.

Den 29-årige camerouner sluttede sig til otte andre spillere, som har scoret mindst 70 point i en NBA-kamp, anført af legendariske Wilt Chamberlain, som har rekorden med 100 point i 1962.

De andre på listen er David Robinson, David Thompson, Elgin Baylor, Kobe Bryant, Donovan Mitchell, Devin Booker og Damian Lillard.

"Det er virkelig noget særligt".

Indtil den afrikanske center havde ingen Sixers-spiller nogensinde nået en sådan rekord i en kamp, og ingen i NBA's historie havde nogensinde samlet mindst 70 point, 15 rebounds og fem assists.

"Når man tænker på franchisens historie, nogle af de utrolige spillere og scorere, der er kommet igennem her, er det virkelig noget særligt. De mennesker, der kom i aften, så noget utroligt," roser cheftræner Nick Nurse ham.

Joel Embiids tidligere karrierebedste var de 59 point, han scorede i november 2022 mod Jazz.

Da Embiid havde nået dette uovertrufne niveau og dermed overtaget Sixers' rekord, skiftede Nick Nurse ham ud med et minut og 22 sekunder tilbage til stående ovationer fra hjemmepublikummet.

Camerouneren, som har spillet 21 kampe med mindst 30 point fra banen, var kommet til Wells Fargo Center med ekstra motivation for at møde Wembanyama, som han gav et kærligt skub, da han gik på banen.

Den 2,24 meter høje franskmand leverede en af de bedste præstationer i sin første sæson i ligaen, men kunne hverken forhindre Embiids mesterværk eller Spurs' 35. nederlag i 43 kampe i denne sæson.

Sixers ligger i mellemtiden på tredjepladsen i Eastern Conference med en rekord på 29-13.

Towns stråler i Minnesotas nederlag

Efter Philadelphias sejr vendte NBA's søgelys sig mod en anden center, Karl-Anthony Towns, som også scorede 62 point for Minnesota Timberwolves, hvilket er både franchise og personlig rekord.

Dominikanerens præstation kunne ikke forhindre et uventet 128-125-nederlag til Charlotte Hornets, som kunne koste Timberwolves førstepladsen i Western Conference.

Towns, der tre gange har været All-Star, scorede karrierens højeste antal point, 62, på 21 af 35 skud fra banen, hentede otte rebounds og ramte forbløffende 10 tre-pointere.

Den 28-årige center havde allerede Timberwolves' scoringsrekord med de 56 point, han skrev under på i 2018 til Hawks.