NBA Roundup: Embiid fortsætter med at dominere, Nuggets vinder over Nets

Embiid (R) i aktion for 76ers.
Embiid (R) i aktion for 76ers.AFP
Joel Embiid rystede en ankelskade af sig og scorede 31 point og leverede ti rebounds fredag, hvilket førte Philadelphia 76ers til en 121-111 sejr over Toronto med hans 13. kamp i træk med mindst 30 point og ti rebounds.

Joel Embiid, den regerende MVP, havde masser af støtte fra Tyrese Maxey og Tobias Harris, som hver scorede 33 point for 76ers.

Embiid havde et uheldigt første quarter og scorede kun to point i perioden efter at have vredet om på anklen i en akavet landing under kurven.

Efter en kort tur i omklædningsrummet sluttede han første halvleg af med 11 point, tre rebounds, seks assists og fem turnovers.

Harris holdt Sixers oven vande og scorede 24 point i første halvleg, hvilket hjalp dem til en føring på 61-58 ved pausen, efter at Raptors havde ført med hele 15 point i løbet af de første to quarters.

Embiid vendte dog tilbage i tredje periode og scorede 17 76ers-point i træk.

På trods af en lille skade forlængede Embiid NBA's længste periode med 30 point og ti rebound-kampe, siden Kareem Abdul-Jabbar havde 16 i træk i 1971-72.

Raptors, anført af Pascal Siakams 31 point, fik reduceret underskuddet til tre sent i tredje quarter, før Sixers trak fra igen.

Maxey tilføjede ti assists, og Harris leverede otte rebounds og syv assists, da Sixers vandt for ottende gang i deres sidste ni kampe.

"Tobias (Harris, Red.) er en rigtig god spiller, som gør mange gode ting," sagde Philadelphias træner Nick Nurse.

"Nogle gange finder skuddene dig, andre gange gør de ikke, og i aften fandt bolden ham lidt mere, og han udnyttede det."

Nurse sagde, at han ikke var overrasket over, at Sixers kom lidt flade ud efter at have slået Western Conference-førerholdet Minnesota onsdag efter en 51-point præstation fra Embiid.

"Det var ikke kun (Embiid)," sagde Nurse. "Det var alle sammen."

Heat nedlægger Hawks

Brooklyn scorede Jamal Murray 32 point, og Nikola Jokic stod for 31 point med 11 rebounds, da de regerende mestre Denver Nuggets holdt Nets fra fadet med 122-117.

Aaron Gordon scorede 18 point, og Michael Porter Jr. bidrog med 15 point for Nuggets, som vandt deres tredje kamp i træk.

I et fjerde quarter, der bød på seks føringsskift, leverede Cam Thomas fire point i træk med 19,4 sekunder tilbage bragte Nets inden for et point ved 115-114.

Men Murray satte tre frikast for at udbygge Nuggets' føring, og Denver holdt fast resten af kampen.

Thomas satte 23 point for Nets. Cameron Johnson tilføjede 17, mens syv Brooklyn-spillere scorede tocifrede antal point.

I Miami scorede Tyler Herro 30 point, og Duncan Robinson leverede 21 af sine 27 point fra bænken i fjerde quarter for at give Heat en 122-113 sejr over Atlanta Hawks.

Heat, som var bagud med 11 point tidligt i tredje quarter, modstod en 30-point, 13-assist double-double fra Atlantas Trae Young, hans sjette kamp i træk med mindst 30 point og ti assists.

Golden State Warriors og Sacramento Kings hentede overbevisende hjemmesejre.

Warriors-stjernen Stephen Curry lavede otte trepointsscoringer på vejen til 30 point og sad ude i hele fjerde quarter i en 129-118-sejr over Washington Wizards og den tidligere Warrior Jordan Poole.

Sacramentos Domantas Sabonis lavede sin fjerde triple-double i sæsonen med 28 point, 11 rebounds og 11 assists og hjalp Kings til en 120-105 sejr over Phoenix Suns, som blev ført an af 28 point fra Kevin Durant.

Houstons Alperen Sengun scorede 22 point og greb 15 rebounds i Rockets' 122-96-sejr over de skadesplagede Dallas Mavericks.

Mavs var uden deres stjerneduo Luka Doncic og Kyrie Irving samt Dereck Lively, Dante Exum, Josh Green og Maxi Kleber.