Golden State Warriors giver Steve Kerr en flerårig kontraktforlængelse

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Golden State Warriors giver Steve Kerr en flerårig kontraktforlængelse
Golden State Warriors' Steve Kerr
Golden State Warriors' Steve KerrJohn Hefti - USA TODAY Sports
Golden State Warriors' cheftræner Steve Kerr (58) har underskrevet en flerårig kontraktforlængelse, meddelte holdet natten til onsdag dansk tid.

De økonomiske vilkår blev ikke offentliggjort af Warriors, men ESPN rapporterede, at den toårige aftale vil gøre Kerr til den bedst betalte cheftræner i ligaen med en årsløn på 17,5 millioner dollars, som svarer til omkring 120 mio. kroner.

Kerr har ført Warriors til fire NBA-titler og er i gang med sin 10. sæson med holdet. Hans tidligere kontrakt udløb ved udgangen af denne sæson.

"Vi er glade for, at Coach Kerr vil fortsætte med at lede vores hold i de kommende år med denne velfortjente kontraktforlængelse," siger Warriors' bestyrelsesformand og CEO, Joe Lacob.

"Steve har spillet en enorm rolle i vores succes i løbet af det sidste årti, en succes, som meget få trænere i NBA's historie kan matche. Hans CV som både spiller og træner er forbløffende, men ikke overraskende, fordi hans lederevner og integritet som person er helt i top og bliver vist frem hver eneste dag.

"Han er ganske enkelt den type person, man ønsker skal lede sit hold, og hans mesterskabsstamtavle er mere end imponerende."

Golden State lå 29-27 og på 10. pladsen i Western Conference, da de tirsdag aften spillede udekamp mod Washington Wizards. Den placering ville sende Warriors i play-in-turneringen. Franchiset vandt sin seneste titel for to år siden, efter at have vundet tre på fire år fra 2014-15 til 2017-18.

Warriors var Kerrs første job som cheftræner. Hans winning percentage på .654 (502-265) er den femtehøjeste i NBA's historie.

"Jeg er begejstret for at fortsætte det partnerskab, som jeg har haft med denne fantastiske franchise i de sidste 10 år," sagde Kerr.

"Jeg vil gerne takke de mennesker, der har vist mig tillid til at træne vores hold, herunder Joe Lacob, Peter Guber (bestyrelsesformand og CEO for Mandalay Entertainment) og hele ejerkredsen. Og selvfølgelig vil jeg gerne takke min vidunderlige trænerstab og alle de fantastiske spillere, der har båret Warriors-uniformen i det seneste årti.

"Enhver træner er afhængig af sine spilleres talent og karakter, og jeg har været utrolig velsignet i den henseende. Jeg ser frem til at arbejde sammen med holdet og hele organisationen, når vi står over for de spændende udfordringer i denne sæson og fremover."

Kerr spillede 15 sæsoner i NBA som guard for Phoenix Suns (1988-89), Cleveland Cavaliers (1989-93), Orlando Magic (1992-93), Chicago Bulls (1993-98), San Antonio (1998-2001, 2002-03) og Portland Trail Blazers (2001-02). Han vandt tre mesterskabsringe med Bulls og tilføjede derefter to mere med Spurs.

Han var general manager for Suns fra 2007-08 til 2009-10, hvor holdet nåede Western Conference-finalen i hans sidste sæson.