Curry sænker Suns med utrolig treer: ”Han er blandt de fem bedste nogensinde”

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Curry sænker Suns med utrolig treer: ”Han er blandt de fem bedste nogensinde”

Stephen Curry har tilbragt hele sin karriere hos Golden State Warriors, der i 2009 hentede amerikaneren med det syvende valg i årets draft.
Stephen Curry har tilbragt hele sin karriere hos Golden State Warriors, der i 2009 hentede amerikaneren med det syvende valg i årets draft.Lachlan Cunningham/Getty Images via AFP
Spørger man Kevin Durant, er der ingen større point guard i basketball-historien end Stephen Curry. Det fortæller den 35-årige superstjerne, efter Curry natten til søndag tildelte Durants mandskab, Phoenix Suns, et nederlag med en vild trepointsscoring i allersidste sekund.

Natten til søndag hentede Golden State Warriors en flot sejr over Phoenix Suns hjemme i Chase Center, da superstjernen Stephen Curry ramte et svært og dybt trepointsforsøg med under et sekund tilbage af kampen, der dermed endte 113-112 i Warriors’ favør.

Warriors havde føringen i store dele af første halvleg, inden kampen svingede mere i Suns’ retning efter pausen, gæsterne båret frem af stjerneduoen bestående af Devin Booker og den forhenværende Warriors-kæmpeprofil Kevin Durant, der bød ind med henholdsvis 32 og 24 point undervejs.

Men ingen af dem kunne altså forhindre Curry i at ramme en fantastisk treer i kampens døende sekunder. En scoring der altså gav Warriors holdets syvende sejre i de seneste 10 kampe, siden holdet i midten af januar mistede den serbiske assistenttræner Dejan Milojević, der tragisk døde af et hjertetilfælde.

Ovenpå sejren, der sender Warriors op som nummer 10 i Western Conference, er der store roser til Curry fra flere af spillerne på modstanderholdet, der således bøjer sig i støvet for den efterhånden legendariske skytte, der stod for 30 point.

Den forhenværende Washington Wizards-stjerne, Bradley Beal, forsøgte at stjæle bolden i de afgørende sekunder men måtte altså i stedet se Curry sænke den afgørende scoring, og den 30-årige shooting guard gør sig ingen forestillinger om at kunne måle sig med Curry.

”Han er den bedste nogensinde til at skyde. Så du kender allerede resultatet på forhånd,” fortæller Beal ifølge ligaens officielle hjemmeside.

Og Currys forhenværende holdkammerat Kevin Durant, med hvem Curry vandt to mesterskaber for Golden State i 2017 og 2018, er heller ikke i tvivl om, at den 35-årige point guard er blandt ligaens allerstørste gennem historien.

”Han er den største nogensinde på sin position. Han er blandt de fem bedste nogensinde,” konstaterer Durant, der i 2014 blev kåret som MVP i NBA, ifølge Warriors’ Facebook.

Dermed mener Durant altså, at Curry efterhånden har overgået legendariske point guards som Magic Johnson og Oscar Robertson.

Warriors skal natten til tirsdag forsøge at fortsætte den gode stime, der i øjeblikket tæller fire sejre i streg, når de på udebane møder Utah Jazz. Det var netop her, i Salt Lake City, at Warriors i januar mistede føromtalte Dejan Milojević.