Formel 1-jagende Frederik Vesti lavede fæl kørefejl: "Det gør jeg aldrig igen"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Formel 1-jagende Frederik Vesti lavede fæl kørefejl: "Det gør jeg aldrig igen"
Vesti kan ikke gøre meget ved fortiden, men kalder det for en "freak error"
Vesti kan ikke gøre meget ved fortiden, men kalder det for en "freak error"Jonas Olufson/Ritzau Scanpix
Frederik Vesti har i år haft enorm succes i Formel 2, motorsportsklassen lige under kongeklassen Formel 1.

Men den seneste weekend på den belgiske bane Spa kommer han til at skrive i glemmebogen rigtig hurtigt.

Det 21-årige racertalent kørte galt på opvarmningsomgangen til søndagens hovedløb og mistede sin føring i den samlede stilling.

"Jeg må bare lægge mig fladt ned og sige, at det var en kørefejl," siger Frederik Vesti til Ritzau.

Normalt kører man ikke galt på opvarmningsomgangen, og det så da også mærkeligt ud, da det skete for Frederik Vesti.

På vej ned ad en helt lige strækning ændrede hans bil pludselig retning og kørte direkte i barrieren.

"Jeg låste højre forhjul, og når man gør det, tager man helt naturligt foden af bremsen. Dækkene var nye og kolde, og banen var våd. Da jeg slap bremsen, lavede bilen en smule hjulspind, fordi der stadig var lidt gas på. Jeg gjorde ikke noget anderledes end i de seneste fem år. Forholdene var bare så glatte, at lige præcis den måde, det skete på, fik bilen til at snurre rundt. Hvis jeg prøvede at gøre det tusind gange, kunne jeg måske få det til at ske én gang. Det siger lidt om, hvor unormalt det er. Det er en fejl, som jeg højst sandsynligt aldrig kommer til at lave igen. Det var bare en åndssvag kørefejl," siger Frederik Vesti.

Han peger selv på, at lignende fejl tidligere er blevet lavet i Formel 1.

"Romain Grosjean har gjort det i Baku, og George Russell har gjort det i Imola. Man gør det, man altid gør, men så gør bilen et eller andet, som man må reagere på, og så siger det bare bum - så er man væk," siger Vesti.

Han understreger, at det ikke ligefrem gør hans egen fejl bedre, at det også af og til sker for endnu mere erfarne racerkørere.

"Der er ingen undskyldninger. Jeg bliver nødt til at tage let på det. Jeg får intet ud af at bebrejde mig selv. Det er vigtigt at tage ved lære af det og komme videre," siger han.

Frederik Vesti har en klar målsætning om at vinde Formel 2 for at få et sæde i Formel 1 i den kommende sæson. I Formel 1 skal fejlfrekvensen være minimal, men Vesti tror ikke, at søndagens fejl kommer til at betyde noget for chancerne for at rykke op i motorsportens kongeklasse.

"Selvfølgelig er det ikke noget, man regner med, at der sker. Jeg tror, at alle, jeg har snakket med, kan forstå, hvad der skete. De ved godt, at det ikke er sådan en kørefejl, hvor man bare kører ind i siden på en anden. Det er en af de fejl, hvor man tænker, at det kunne være sket for alle og når som helst," siger han.

Frederik Vesti er juniorkører hos Formel 1-holdet Mercedes, som kommer til at spille en stor rolle i danskerens jagt på et sæde på højeste niveau.

Og teamet ryster øjensynligt ikke på hånden. Allerede søndag kom det frem, at Frederik Vesti i Mexico i slutningen af oktober skal køre Formel 1-weekendens første træning for Mercedes i en af holdets to biler.