Super Bowl LVIII: Udbygger Chiefs deres dynasti, eller sætter 49ers en kæp i hjulet?

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Super Bowl LVIII: Udbygger Chiefs deres dynasti, eller sætter 49ers en kæp i hjulet?

Rammerne for Super Bowl LVIII: Las Vegas, Nevada
Rammerne for Super Bowl LVIII: Las Vegas, NevadaAFP
På søndag er det tid til den kamp, som alle hold i NFL arbejder hen imod hvert år, og som kun to af de 32 hold har kvalificeret sig til: Kansas City Chiefs og San Francisco 49ers. En duel mellem den regerende mester og et hold, der har banket på døren i årevis. Forvent et festfyrværkeri, forvent et spektakel, forvent et drama: Det er Super Bowl-weekend.

Et dynasti under opbygning

Kansas City Chiefs går ind til Super Bowl LVIII som de regerende mestre, efter Andy Reids hold med tilnavnet "Big Red" slog Philadelphia Eagles 38-35 og vandt deres anden Super Bowl på tre år.

Med en superstjerne som QB i skikkelse af Patrick Mahomes, en superstjerne i kastespillet i skikkelse af Travis Kelce og en superstjerne i forsvaret i skikkelse af Chris Jones, mangler Chiefs ikke "star power", selv om tingene ikke nødvendigvis gik som planlagt i år.

Chiefs leverede en noget middelmådig regulær sæson og sluttede 11-6 efter at have tabt fire af de sidste otte kampe. I slutspillet kom Chiefs så endelig ind i en rytme, og eliminerede først Dolphins med en defensiv masterclass, derefter Bills i en thriller, før Ravens var den sidste forhindring inden Super Bowl i en overraskende, men fortjent sejr for Chiefs.

Chiefs' to Super Bowl-titler siden 2020, hvor netop 49ers blev besejret, hvilket gav Kansas City-mandskabet deres første mesterskabsringe siden 1970, har linet Chiefs op til et dynasti i NFL, et som vi kender fra Tom Bradys Patriots og Emmitt Smiths Dallas Cowboys.

Holdet præsterer på et højt niveau hvert år, og med Mahomes i rækkerne er de stort set en garanteret titelkandidat. 

Fra Mr. Irrelevant til NFL-konge?

De næste modstandere er San Francisco 49ers.

Hele sæsonen blev 49ers set som en af de to absolutte topfavoritter til Super Bowl-titlen sammen med Baltimore Ravens. 49ers gjorde et stort indtryk i denne sæson med deres offensive show, som blev leveret af MVP-kandidaterne Christian McCaffrey og Brock Purdy.

McCaffrey satte klubrekord for touchdowns i en enkelt sæson i denne sæson med 25 touchdowns, og Purdy fortsatte sit eventyr som 'Mr. Irrelevant' med 31 touchdowns i den regulære sæson og to i NFC Championship Game mod Detroit.

49ers sluttede sæsonen med en fornem record på 13-4, hvilket gav dem førstepladsen i NFC og et fripas til Wildcard-runden. De kom ind i Divisional Round, hvor de med lidt besvær slog Green Bay Packers med 24-21, inden de slog Detroit Lions 34-31 i NFC Championship Game efter et historisk comeback.

Det var ikke de 49ers, vi var vant til, som dominerede fra start til slut.

Der var tegn på decideret sårbarhed, men San Francisco forbliver San Francisco med superstjerner som McCaffrey og George Kittle i angrebet og Fred Warner og Nick Bosa i forsvaret.

Det er nok det mest komplette hold i NFL, hvilket også lægger det største pres på head coach Kyle Shanahans hold.

Shanahan får en ny chance for at skrive sig ind i en særlig historisk fortælling. Shanahans far, Mike Shanahan, vandt Super Bowl to gange med Denver Broncos i 1997 og 1998, da holdet blev ført an af QB John Elway og RB Terrell Davis.

Dengang spillede også Christian McCaffreys far, Ed, på holdet. Dermed var sidste gang, en Shanahan-McCaffrey-duo deltog i Super Bowl, en succes og det vil givetvis være en inspiration for holdet i jagten på at gentage kunsttykket.

Taktiske muligheder i Super Bowl

Opgøret mellem Chiefs og 49ers er interessant af flere grunde. Chiefs' forsvar gjorde ofte forskellen i denne sæson og er især stærkt i kasteforsvaret: Chiefs tillod ikke mere end 259 kasteyards i nogen kamp i denne sæson, og opgav kun over 250 kasteyards fire gange. 

Isiah Pacheco, Travis Kelce og Patrick Mahomes er i topform igen i år
Isiah Pacheco, Travis Kelce og Patrick Mahomes er i topform igen i årAFP

Når det gælder samlede yards, har 49ers et glimrende gennemsnit i denne sæson, men er 4-4, når holdet skal kaste for mindst 334 yards - et tal, Chiefs nåede 12 gange og vandt ni af 12 kampe.

Overordnet set skal San Francisco have gang i løbespillet, hvor Chiefs defense har sine svagheder.

Den del står Christian McCaffrey, der er i topform i slutspillet, for: Runningbacken, som blev kåret til årets offensive spiller natten til torsdag, står noteret for 188 rushing yards, 72 receiving yards og 4 touchdowns i to slutspilskampe.

På den anden side spiller Isiah Pacheco også mere end hæderligt med 254 rushing yards og 3 touchdowns i tre kampe. Statistisk set gør Pacheco det endda bedre end sidste år, hvor han vandt det hele med Chiefs.

Så alt i alt ser det ud til at blive en virkeligt god fodboldkamp med endnu mere på spil.

To fremragende forsvar, livsfarlige angreb og taktisk begavede trænere kæmper hæderen på Las Vegas' Allegiant Stadium, og det hele kan følges på Flashscore. 

Flashscore vil nemlig være med live hele natten og holde et særligt vågent øje med nyhederne forud for 'The Big Game'.