Super Bowls vigtigste match-up: Patrick Mahomes vs. Brock Purdy

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Super Bowls vigtigste match-up: Patrick Mahomes vs. Brock Purdy

Super Bowl 2024: Kampen mellem Patrick Mahomes og Brock Purdy
Super Bowl 2024: Kampen mellem Patrick Mahomes og Brock PurdyReuters
Super Bowl LVIII bliver en gentagelse af kampen i februar 2020 mellem Kansas City Chiefs og San Francisco 49ers. Den 11. februar på Allegiant Stadium i Las Vegas vil alles øjne være rettet mod kampen mellem de to holds quarterbacks Patrick Mahomes og Brock Purdy.

Mens Mahomes allerede er på vej mod Hall of Fame i jagten på sin tredje Super Bowl-ring, har Purdy på mindre end to år rejst sig fra underdog-status og hurtigt gjort op med sit kælenavn "Mr. Irrelevant".

Hvem er Patrick Mahomes?

Når Kansas City forsøger at blive det kun niende franchise, der genvinder en Super Bowl, vil Mahomes være i rampelyset, samtidig med, at han forsøger at blive kronet som Super Bowls MVP for tredje gang.

Mahomes spillede sig gennem smerten fra en ankelskade i Super Bowl sidste år, da hans hold var bagud mod Philadelphia Eagles ved pausen, men kastede til sidst for 182 yards og tre touchdowns, da de foretog et kæmpe comeback og vandt en dramatisk 38-35-sejr.

Hans evne til at spille gennem smerte var en af grundene til, at han blev tilbudt den største kontrakt i NFL's historie, da han førte Chiefs til Super Bowl-titlen i 2020.

Selvom Mahomes stadig har lang vej til at blive omtalt i samme vendinger som den syvdobbelte Super Bowl-mester Tom Brady, vil det at vinde en tredje titel på fire år i en alder af 28 år placere ham i den samme liga.

Selvom Chiefs var tredjeseedet i AFC efter Baltimore Ravens og Buffalo Bills, steppede de op i slutspillet, hvor Mahomes gennemførte 68% af sine kast for 718 yards med fire touchdowns og ingen interceptions.

"Når alt kommer til alt, er det playoff-kampe, og man vil gerne vinde. Det er det, man spiller for," lyder det fra Mahomes.

"Uanset, om vi var underdogs eller ej, ville der have været ild under kedlerne, for det er den tid på året, man arbejder for at præstere i."

Hvem er Brock Purdy?

Før Purdy var der ingen anden spiller i sportens historie, der kunne "prale" af at være det sidste valg i NFL-draften, og føre franchisen til en Super Bowl to år efter.

Man skulle bladre flere sider igennem for at få øje på Purdys navn i 2022-draften, og han måtte vente tre dage, før han blev det 262. valg og fik tilnavnet 'Mr Irrelevant', som gives til den spiller, der blev draftet som det allersidste, samlede valg.

Men skader hos første- og anden quarterback gav Purdy chancen for at tage tøjlerne, og han tog glædeligt imod muligheden med begge hænder.

Han er den eneste rookie-quarterback, der har slået et hold anført af Brady i sin startdebut, og han sluttede sæsonen som finalist til Offensive Rookie of the Year i 2022 og bevarede sin plads som startende quarterback i 2023.

Purdy har ikke set sig tilbage siden, og allerede i sit andet år slog han 49ers' rekord for kastede yards i den regulære sæson (4.280).

Den 24-årige bærer nummer 13 til ære for den tidligere Miami Dolphins-quarterback Dan Marino, da hans far var en stor fan af Hall of Famer, og nummeret har tydeligvis langt fra været uheldigt for Purdy.

Han kastede for 519 yards i post-season for to touchdowns og er blandt de fem finalister til MVP i sin første hele sæson som starter.