Kansas City Chiefs øjner status af dynasti i Super Bowl mod San Francisco 49ers

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kansas City Chiefs øjner status af dynasti i Super Bowl mod San Francisco 49ers

Kansas City Chiefs går efter den tredje titel på fem sæsoner.
Kansas City Chiefs går efter den tredje titel på fem sæsoner.Reuters
Super Bowl-kampen er endelig fastlagt, og Kansas City Chiefs har to uger til at forberede sig på deres titelforsvar mod San Francisco 49ers i et højspændt opgør, der er en gentagelse af Super Bowl for fire år siden.

Den 11. februar i Las Vegas kan Chiefs sikre sig den tredje titel på fem sæsoner, en bedrift, der vil cementere dem som NFL's nyeste dynasti og også gøre dem til det første hold, der genvinder Super Bowl-mesterskabet siden New England Patriots i 2005.

Men i vejen for det står 49ers, et franchise med en legendarisk historie, som er på jagt efter deres sjette Super Bowl-mesterskab, efter at de tabte til Kansas City i titelkampen i februar 2020.

Da de sidst mødtes på NFL's største scene, førte 49ers med 10 point i det sidste kvarter, før Chiefs stormede tilbage med et voldsomt comeback, og scorede 21 ubesvarede point til en 31-20-sejr.

Selvom begge hold har gennemgået nogle udskiftninger siden den kamp, er der masser af kendte ansigter tilbage fra begge deres Super Bowl-trupper, inklusive Chiefs' head coach Andy Reid og 49ers' modpart Kyle Shanahan.

"Vi har allerede en ret god idé om, hvordan det kommer til at se ud," sagde Shanahan søndag, efter at hans hold havde indløst deres Super Bowl-billet.

"De har været i Super Bowl mange gange. Siden vi mødte dem i '19, har de vist været der hvert år siden.

"Vi har prøvet virkelig hårdt at komme tilbage til dette øjeblik. Vi har været tæt på flere gange. Denne gang fik vi det gjort. Vi bruger de to uger på at forberede os og sørge for, at det bliver et brag af en kamp."

49ers kan prale af offensive våben som Christian McCaffrey, Brandon Aiyuk, Deebo Samuel og George Kittle, mens Chiefs er anført af quarterback Patrick Mahomes og tight end Travis Kelce.

Begge hold gik videre til Super Bowl i år på forskellig vis, da 49ers måtte indhente at være nede med 17 points ved pausen i søndags for at slå Detroit Lions 34-31, mens Chiefs' forsvar lukkede ned for Baltimores quarterback Lamar Jackson i en 17-10-sejr.

Mahomes, som gennemførte 30 af sine 39 kast for 241 yards og et touchdown i Chiefs' triumf i søndags, sagde, at han ikke tog sin fjerde Super Bowl-deltagelse for givet.

"Man ved aldrig, hvor mange man kommer til at opleve, eller om man overhovedet kommer til det," sagde Mahomes.

"Så det er virkelig noget særligt bare at gøre det med de her gutter efter det, vi har været igennem hele sæsonen. Det er virkelig noget særligt, at gutterne står sammen.

"Men jeg sagde til dem: "Jobbet er ikke gjort. Vores job er nu at forberede os på at spille mod et godt fodboldhold i Super Bowl og forsøge at få den ring."

Følg Super Bowl på Flashscore.