Chiefs skal op mod brandvarme Ravens, Lions besøger 49ers i Conference Finals

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Chiefs skal op mod brandvarme Ravens, Lions besøger 49ers i Conference Finals

Patrick Mahomes i aktion for Kansas City Cheifs
Patrick Mahomes i aktion for Kansas City CheifsReuters
Ravens-quarterback Lamar Jackson forventer en "sværvægtskamp", når Baltimore møder Patrick Mahomes og Chiefs i AFC-titelkampen, mens de modige Lions skal op mod 49ers i kampen om NFC-bæltet natten til mandag.

Efter en 18-ugers regulær sæson og to playoff-runder er ligaens fire bedste hold blot én sejr fra at indløse billet til Super Bowl i Las Vegas den 11. februar.

Det hele begynder med Jackson, som er i favoritfeltet til at blive kåret til ligaens MVP, og som spiller det bedste football i sin karriere, bag et forbedret angreb og en stærk, defensiv enhed.

Jackson, ligaens MVP i 2019, har aldrig været i en Conference Championship Final før, og han ved, at han bliver nødt til at holde sit niveau for at overgå Mahomes.

"Jeg kan slet ikke lide at konkurrere mod ham," sagde Jackson med et grin, da han blev spurgt om at stå over for Mahomes.

"Han er en fantastisk quarterback, helt sikkert en Hall of Famer. Jeg mener, at det er to store, to kommende store, der står over for hinanden."

Mahomes vandt sin anden Super Bowl sidste år, og den dobbelte liga-MVP's kreative spil har været med til at bære et Kansas City-hold, der har set sårbart ud i store dele af sæsonen.

På trods af en middelmådig gruppe af receivere lykkedes det Mahomes og holdets solide forsvar at nå en sjette AFC-titelkamp i træk med en imponerende sejr ude over Buffalo sidste søndag.

Mahomes kaldte Chiefs' 11-6-sæson, hvor han aldrig rigtig var med i MVP-diskussionen, for en mulighed for at vokse som spiller.

"Det har været anderledes ikke at kunne vinde alle kampene og have flotte statistikker," sagde han.

"Men det har lært mig, hvordan man vinder på forskellige måder, og hvordan man bliver den bedste quarterback for vores hold, og ikke nødvendigvis den bedste quarterback i forhold til statistik."

LIONS MØDER NINERS I NFC-MESTERSKABSKAMPEN

George H.W. Bush var i Det Hvide Hus, sidste gang Lions spillede i mesterskabskampen for mere end tre årtier siden, og de kan forvente at få opbakning fra det meste af landet, når de forsøger at vinde deres første Super Bowl.

Men ikke i Santa Clara, hvor Jared Goff, der stammer fra Bay Area, og Lions vil blive konfronteret med et hav af rød- og guldklædte Niners-fans, der håber at tage endnu et skridt mod at afslutte franchisens jagt på et sjette Vince Lombardi-trofæ.

Goff, som nåede Super Bowl med Los Angeles Rams i 2019, sagde, at hans erfaring fra andre slutspilskampe vil være et aktiv på søndag.

"Playoff-kampe på udebane er ekstremt svære at vinde, og jeg har været heldig at have succes i dem tidligere," sagde Goff til journalister.

I vejen for ham står et dynamisk 49ers-angreb med den eksplosive running back Christian McCaffrey, receiverne Brandon Aiyuk og George Kittle, og altmuligmanden Deebo Samuel der også meldes klar til kamp.

Men San Franciscos skæbne vil i sidste ende hvile på skuldrene af quarterback Brock Purdy, som kæmpede bravt i tre kvarter mod Green Bay i Divisional Round, før han fik gang i et matchvindende drive.

Mens Goff og Mahomes blev valgt som de første i deres respektive drafts, blev Purdy valgt som den sidste i 2022, en betegnelse, der kommer med det ydmygende tilnavn "Mr. Irrelevant".

Læs historien om Purdys opstigende stjerne her

Men Purdy har været fremragende for 49ers, siden han blev holdets starter i sidste sæson, og han siger, at han er fuldt fokuseret på den mulighed, der ligger for hånden.

"Man er nødt til at være ærlig over for sig selv om, hvor man er som quarterback, og hvordan man spillede," sagde Purdy om sin meget kritiserede præstation mod Packers.

"Men det er lige meget, om du spillede godt eller dårligt, du kan ikke tage noget af det med dig ind i næste uge. Det er en ny kamp, det er en ny plan, et nyt miljø.

"Tavlen er visket ren".