Danmark i semifinalen uden at spille da Ungarn vandt over Slovenien i sandt håndbold-drama

Danmark er i semifinalen uden at spille da Ungarn vandt over Slovenien i sandt håndbold-dramaProfimedia
Danmark er klar til semifinalen ved EM i håndbold efter at Ungarn overraskende vandt 29-25 over Slovenien. Dermed er Danmark ikke presset til at skulle slå Norge eller spille uafgjort i aftenens kamp for at blive en del af de fire bedste hold i turneringen. I stedet bliver kampen mod Norge nu et slagsmål om at slutte som nr. 1 gruppen, så man undgår at skulle møde Frankrig, som har været suveræne i turneringen.

Fra starten lagde de 4000 slovenske fans i Arena Stožice et tungt pres på både ungarerne og dommerparret. Men selv om ungarerne reelt allerede havde udspillet deres rolle i turneringen formåede de at stække slovenernes store stjerne Ana Gros, og midtvejs i 1. halvleg blev hun på usædvanlig vis bænket uden at have scoret et eneste mål.

Ved halvlegen var stillingen 14-14, men mod kampens slutning begyndte ungarerne at trække fra mod det mere og mere frustrerede hjemmehold, der i heksekedlen ikke havde det fysiske overskud til at dæmme op for de vævre ungarske driblinger.

Sverige har stadig muligheden for at komme a points med Danmark, men det betyder ikke noget på baggrund af Danmarks sejr over Sverige tidligere i turneringen. Det er tredje slutrunde i træk (fraset OL), at Danmark kvalificerer sig til en semifinale.