Vil ud af håndbold-boblen: Danske piger har brug for mental EM-pause

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Vil ud af håndbold-boblen: Danske piger har brug for mental EM-pause
Vil ud af håndbold-boblen: Danske piger har brug for mental EM-pause
Vil ud af håndbold-boblen: Danske piger har brug for mental EM-pauseProfimedia
Efter fem kampe på bare ni dage ved EM i håndbold tog det danske kvindelandshold søndag hul på den første af tre hviledage i træk.

Et tiltrængt break fra en dagligdag med kamp hver anden dag siden turneringsstarten, og ud over forpligtelser som snak med pressen og spisning med sponsorer, så var spillerne klar til at nyde lidt frirum.

"Det er den eneste dag, hvor vi ikke har løbetræning, styrketræning eller håndbold. Der er helt fri, og så skal vi også ud og hygge os", fortæller Sarah Iversen.

Straks efter snakken med pressen hoppede hele truppen og staben ind i holdbussen, og især for Mie Højlund var der glæde over udsigten til at komme lidt væk fra hotellivet.

Hårdt at leve i en boble

"Det vigtigste for mig er at komme lidt væk fra hotellet og få tankerne på noget andet end håndbold, så jeg ikke føler, at jeg lever i en boble. Jeg vil gerne ud og have nogle andre oplevelser", forklarer hun.

Ifølge hende selv er hun nok en af dem, som har behov for noget af tiden at trække sig ind på værelset og koble hovedet fra det sociale liv, som det at være med et hold til en slutrunde er.

"Når jeg har gjort det i mange timer, så har jeg dog også brug for lige at komme ind og grine lidt med de andre, siger hun om udsigten til at komme på tur."

Det er fuldstændig individuelt, hvordan spillerne lader de mentale batterier op. Nogle kan ikke få nok af at hænge ud med holdkammeraterne og får energi af det, mens andre som Højlund kan have behov for nogle stunder for sig selv.

"Hvis døren er lukket vil jeg have ro"

"Her har holdet en simpel regel på hotellet, som gør det meget let for alle at navigere i folks behov. Hvis døren til værelset er åben, betyder det, man kan gå ind og ud, men hvis døren er lukket, så betyder det, at man vil have ro. Så det er let at regne ud", fortæller Sarah Iversen.

Fløjspilleren Emma Friis er en af dem, som gerne er i andres selskab det meste af tiden.

"Jeg kan godt lide at lave ting sammen med de andre. Det giver mig meget energi, lyder det fra den unge Ikast-fløj, som er til sin anden slutrunde."

Spillerne har frem til onsdag til at få restitueret. Der gælder det den sidste og sandsynligvis afgørende mellemrundekamp mod Norge klokken 20.30.