Udsat firebakkedebut skaber frustration hos kvindelige skihoppere

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Udsat firebakkedebut skaber frustration hos kvindelige skihoppere
Udsat firebakkedebut skaber frustration hos skihopkvinder
Udsat firebakkedebut skaber frustration hos skihopkvinder
Profimedia
Når de mandlige skihoppere på torsdag under stor opmærksomhed tager hul på den traditionsrige firebakketurnering, må deres kvindelige kolleger igen tage plads i skyggen.

Kvinderne har i årevis kæmpet for at afholde deres egen udgave af firebakketurneringen sideløbende med mændene. Men trods store planer har det fortsat lange udsigter.

Midt i december meddelte Østrigs Skiforbund, der sammen med Tyskland arrangerer turneringen, at det tidligst i sæsonen 2024/25 kan komme på tale at invitere de kvindelige skihoppere indenfor.

Tidligere havde arrangørerne ellers stillet en debut i 2023 i udsigt. Men kvinderne må altså igen forsyne sig med en god portion tålmodighed.

"Der er stadig mange faktorer at tage i betragtning, som ikke tillader en tidligere introduktion", siger den østrigske skipræsident, Roswitha Stadlober.

Det har de kvindelige skihoppere dog svært ved at forstå.

Over for sport.de kalder Luisa Görlich det for "uforskammet, at man i kønsligestillingens tidsalder udskyder beslutningen igen".

Det bliver bakket op af den norske OL-guldvinder fra 2018 Maren Lundby.

"Jeg er totalt enig. Det er tid til at sende kvinderne til firebakketurneringen", skriver hun på Twitter.

Foreløbig må hun og kollegerne dog atter nøjes med en nytårsturnering med to konkurrencer i østrigske Villach efterfulgt af to i Ljubno i Slovenien.

Det arrangement bliver fuldstændig overskygget af mændenes firebakketurnering, der traditionelt er højdepunktet i skihoppernes sæsonkalender.

Den 71. udgave begynder 29. december i Oberstdorf og fortsætter med nytårsskihop 1. januar i Garmisch-Partenkirchen, inden det slutter med to afdelinger i Østrig i henholdsvis Innsbruck og Bischofshofen.

"For pigerne gør det mig ekstremt ondt. Det er virkelig en skam", siger den tidligere firebakkevinder Karl Geiger til sport.de.

Omtaler
Skihop