Træner Ivanisevic advarer om, at Djokovic har flere Grand Slam-sejre i sig

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Træner Ivanisevic advarer om, at Djokovic har flere Grand Slam-sejre i sig

Goran Ivanisevic og Novak Djokovic omfavner hinanden efter serberens 23. Grand Slam-sejr.
Goran Ivanisevic og Novak Djokovic omfavner hinanden efter serberens 23. Grand Slam-sejr.Reuters
Serbiens Novak Djokovic er endnu ikke færdig med at vinde store turneringer, sagde hans træner Goran Ivanisevic søndag, efter at han havde slået Norges Casper Ruud i lige sæt i French Open-finalen og dermed vandt sin 23. Grand Slam-titel i herresingle.

Djokovic har nu vundet en mere end rivalen Rafael Nadal (37).

"Han har denne software i hovedet, som han kan skifte til, når der kommer en Grand Slam. Grand Slam er en anderledes sport sammenlignet med andre turneringer. Han skiftede sin software," sagde Ivanisevic, en tidligere Wimbledon-mester.

"Han er utrolig, og han bevæger sig stadig som en kat på banen. Han er der. Som en ninja, han er overalt."

"Så det er fascinerende at se, for nogle gange tænker man, okay, nu har du 23 titler. Men han vil igen finde en eller anden form for motivation til at vinde 24, måske 25, hvem ved, hvor det ender."

På en historisk dag på Court Philippe Chatrier vandt Djokovic sin 21. Grand Slam-turneringskamp i træk og blev dermed den eneste mand, der har vundet hver af de fire majorturneringer - Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open - mindst tre gange.

Starten på grussæsonen i år var ikke let, da serberen ikke havde vundet nogen turnering før sin triumf i Paris.

"Han kom ikke til denne turnering med en utrolig selvtillid og form. Jeg var ikke bekymret. Jeg sagde i Monte Carlo, at jeg ikke tæller disse turneringer. Den eneste turnering, der tæller, er den her," sagde Ivanisevic, som blev Djokovic' træner i 2019.

"Den dag, vi ankom hertil, var han bedre, mere motiveret, mere sulten. Hver dag spillede han bedre og bedre ... og i dag afsluttede han bare det, vi faktisk startede i Monte-Carlo, og nu er det lønningsdag. Vi indløser checken."

Djokovic, som kun tabte to sæt i hele turneringen, slog også topseedede Carlos Alcaraz (20) i semifinalen, hvor spanieren led af kramper efter to sæt, og hvor hans spil kollapsede.

En krævende spiller

At vinde søndagens finale var ikke let, hverken for spilleren eller for hans træner.

"Han lænkede os med håndjern i tre dage," sagde Ivanisevic. "Han er ikke en nem fyr, lad os sige det sådan. Især når noget ikke går hans vej."

"Men vi er her for at give den gas og få tæsk. Det er det, holdet er til for."

"Han torturerede os, rev neglene af os. Der var mange flere ting, men det kan jeg ikke fortælle dig. Men vi er her stadig, vi er i live. Mit hjerte er stadig okay. Jeg er en gammel mand, jeg er nødt til at passe på mit hjerte," jokede Ivanisevic.

Tjek kampresuméet med Flashscore.