Novak Djokovic på tærsklen til historisk rekord - solid nordmand skal dog besejres først

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Novak Djokovic på tærsklen til historisk rekord - solid nordmand skal dog besejres først

Novak Djokovic, én kamp fra en udødelig rekord
Novak Djokovic, én kamp fra en udødelig rekordAFP
Efter at være ankommet til Roland Garros har Novak Djokovic endnu en gang vist, hvad han er i stand til i Grand Slam-turneringer. Denne søndag, mod Casper Ruud, skal serberen vinde tre sæt for at blive den eneste spiller med 23 Grand Slam-sejre.

Novak Djokovic har haft et turbulent 2023, og han var bestemt ikke selvskrevet til en pladse i finalen ved French Open. Serberen, der har vundet Roland Garros to gange, havde givet anledning til bekymring på grus i flere uger. Turneringen i Banja Luka sluttede brat, så slog Lorenzo Musetti ham ud i Monte Carlo, og efter et afbud i Madrid knækkede Holger Rune ham i tre sæt i Rom.

Som over 36-årig ønskede Novak Djokovic at sende et signal, selv om vi begynder at vænne os til hans modstandsdygtighed over for smerte, efterhånden som runderne går, og trofæet rykker nærmere. I det henseende har han klaret fjorten dage uden problemer indtil videre. Han holdt stand mod Alejandro Davidovich Fokina og derefter mod Karen Khachanov. Djokovic kender sin krop og ønsker altid at forbedre sit kendskab til den, især med den spændende chip, der sidder på hans bryst.

Hans mesterstykke kom i semifinalen, da han takket være en forrygende start drev Carlos Alcaraz til krampe, mens tabet af andet sæt varslede et enmandsshow fra spanieren, især da serberens albue var ved at løbe tør for olie.

Djokovic har selv prøvet det, og manden fra Murcia oplevede den frygtelige fornemmelse af at føle sine muskler trække sig sammen fra top til tå. Ville noget lignende være sket, hvis 'Djoko' ikke var gået all-in, så snart han trådte ind i Philippe-Chatrier?

Novak Djokovic er mere fokuseret end nogensinde på sin 23. majorturnering
Novak Djokovic er mere fokuseret end nogensinde på sin 23. majorturneringAFP

Ruud i Wawrinka-mode

Denne topkamp, som blev kaldt en tidlig finale, viste, at Djokovic stadig er en utrolig fænomen med sin baghånd. Alcaraz kunne ikke finde nøglen i første sæt og det meste af andet sæt. Hans evne til at holde duellen i gang og bryde sin modstander er stadig et nøgleaspekt i hans spil.

Hans små provokationer i tredje og fjerde sæt viste også, at det var nødvendigt for ham at opretholde maksimal koncentration, for selv ved 25% fyrede Alcaraz stadig et par imponerende slag af.

Men vil det være nok mod en Casper Ruud, der er lige så diskret, som han er suveræn i Porte d'Auteuil? Sidste år på denne tid var han en også i en Grand Slam-finale, men Rafael Nadal-bjerget var for højt. Tolv måneder senere står han nu i sin tredje Major-finale i de seneste fem turneringer. Ganske vist gav han op mod Alcaraz, men nu har han ikke blot mere erfaring, men frem for alt meget mere selvtillid vedrørende sine egne evner. Ligesom Stan Wawrinka i 2015 kan nordmanden vælte Djokovic.

Den nuværende nr. 3 på verdensranglisten, Novak Djokovic, måtte se sig slået af Daniil Medvedev ved US Open i 2021, da han forsøgte at vinde sin 22. Grand Slam.

Olympens porte er altid tungere, når du er ved at åbne dem, og selv de mest solide spillere kan blive lammet af øjeblikket, især hvis det er i Nadals rige.

Finalen mellem Novak Djokovic og Casper Ruud kan følges her.