Sent Casemiro-brag skaffede fuld valuta til Brasilien i undervældende affære

Sent Casemiro-brag skaffede fuld valuta til Brasilien i undervældende affæreNELSON ALMEIDA / AFP
Brasilien har fuld plade efter en 1-0 sejr over Schweiz i en kamp, der ikke vil gå over i historien, men hvor Casemiros matchvindermål fik tænderne til at løbe i vand.

Brasilien har seks point og fuld fart på mod medaljer, efter de vandt 1-0 over Schweiz, der ellers havde godt styr på de sydamerikanske favoritter. Casemiro blev matchvinder 10 minutter før tid, og Brasilien er videre til næste runde allerede efter to runder.

Det var på forhånd en kamp, der var blevet imødeset med spænding, da begge hold havde gjort en god figur i første runde, men det var langt hen af vejen en utroligt kedsommelig omgang fodbold, vi blev præsenteret for. En halvstor chance til Vinicius Jr. var det nærmeste, man kom en scoring, og spillet hang dårligt sammen for begge hold. Brasilien var uden Neymar og Danilo, der begge blev skadet i bråvallaslaget mod Serbien, mens Xherdan Shaqiri var på bænken for Schweiz. Man of the Match fra Brasiliens første kamp, Richarlison, viste nærmest intet for dem, og man måtte også se langt efter kvaitet fra Vinicius Jr. Eller for den sags skyld nogen som helst.

Syv minutter før pausen var Schweiz lige ved at knokle sig igennem det brasilianske forsvar, men symptomatisk nok, så endte det i en slags kluddermor, og man ventede på at begge hold skulle vise noget af det spil, de gjorde i første runde. Schweiz endte første halvleg uden en eneste afslutning, og man måtte gå ud fra, at det kun kunne blive bedre i anden del af affæren.

Vinicius Jr. mod Schweiz
Vinicius Jr. mod SchweizOPTA via Statsperform

Annulleret scoring og sen Casemiromagi

Det blev bedre, omend ikke meget i anden halvleg, hvor Brasilien fra startfløjt søgte at mobilisere tropperne længere fremme på banen, men de helt store chancer lod bestemt vente på sig. Efter lidt over en time, troede Vinicius Jr. at han havde bragt brasserne på 1-0, men efter et kort VAR-tjek blev målet annulleret for offside, og status var quo. Nu havde Brasilien dog for alvor en fornemmelse af, at alle tre point var til at få, og med lidt over ti minutter igen viste Casemiro, at hans evner rækker videre end at rydde op på midten. Efter et kort et-to spil med Rodrygo havnede bolden hos Manchester United-spilleren og med en forrygende halvflugter fik han sendt bolden op mod det fjerne hjørne. Eminent scoring.

Schweiz forsøgte at danne et reelt pres, men med Thiago Silva som kølig ankermand blev alle forsøg afvist, og Brasilien kørte kampen hjem efter seks minutters overtid. Rekordverdensmestrene har dermed fået en optimal begyndelse på deres VM og kan nu se frem mod næste runde med en kamp i behold mod Cameroun.