Serbisk presse jagter schweiziske profiler for kontroversiel fejring før afgørende kamp

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Serbisk presse jagter schweiziske profiler for kontroversiel fejring før afgørende kamp
Serbisk presse jagter Xhaka og Shaqiri for kontroversiel fejring før afgørende kamp
Serbisk presse jagter Xhaka og Shaqiri for kontroversiel fejring før afgørende kampProfimedia
Allerede seks dage før Serbien og Schweiz skal spille en meget afgørende kamp om at kvalificere sig til 1/8-finalerne ved VM har den serbiske presse intensiveret sit fokus på Granit Xhaka und Xherdan Shaqiri omkring en historie, der trækker tråde helt tilbage til VM 2018

Granit Xhaka stod for udligningen, mens Xherdan Shaqiri sikrede sejren med målet til 2-1, da Schweiz ved VM i 2018 slog Serbien i en kamp med masser af politiske undertoner.

Både Xhaka og Shaqiri har begge rødder i Albanien og valgte at fejre deres scoringer med en gestus med hænderne, der skulle forestille den dobbelte ørn, der optræder på Albaniens flag. Xhakas far er etnisk albaner og var fængslet i Serbien i 1980'erne.

Shaqiri er født i den tidligere serbiske provins Kosovo. Kosovo erklærede sin uafhængighed i 2008, men Serbien anerkender dog ikke Kosovos uafhængighed.

I ugevis er det schweiziske fodbold forbund ifølge den schweiziske avis "Blick" blevet belejret med spørgsmål om interviews, specielt fra journalister fra Serbien og Kosovo, som kun er interesserede i, at snakke med enten Xhaka og Shaqiri.

Forbundet har blankt afvist alle forespørgsler fordi man ikke ønsker nogen gentagelse af, hvad der skete i Rusland. Ind til videre er planen lykkedes, og der hersker ro i den schweiziske lejr, ingen eskapader, ingen skandaler og truppen virker i balance, men trykket vil givetvis intensiveres jo nærmere vi kommer på mødet med serberne.