Redaktøren anbefaler: Superligaens grundspil rundes af, sværvægteropgør i FA Cuppen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktøren anbefaler: Superligaens grundspil rundes af, sværvægteropgør i FA Cuppen
Alcaraz og Sinner spiller altid underholdende kampe, og vi håber på en til i Indian Wells.
Alcaraz og Sinner spiller altid underholdende kampe, og vi håber på en til i Indian Wells.Profimedia
Weekenden står for døren, og med den lander selvfølgelig også vores ugentlige anbefalinger af, hvad du kan smække benene op foran skærmen til i underholdningens navn. Højdepunkterne involverer sidste runde i Superligaens grundspil samt et par krasbørstige opgør i den engelske FA Cup, hvor blandt andet Liverpool jager endnu et trofæ til at pynte på Klopp-eraen, der som bekendt snart er et afsluttet kapitel.

Lørdag, 16. marts

Manchester City - Newcastle (Kl. 18.30)

Kampen i FA Cuppens kvartfinaler, der blandt onde tunger omtales om “Oliederbyet”, på baggrund af de to holds respektive ejerskaber i mellemøsten, er ikke desto mindre et opgør, som man med god grund kan glæde sig til. 

City er på jagt efter at gentage sidste sæsons treble, og det nødvendiggør, at de slår Eddie Howes defensivt solide mandskab, der dog har tabt noget af pusten efter en glimrende start på sæsonen.

Newcastle vil dog helt sikkert være motiverede på Etihad Stadium, for efter at have lidt deres 12. Premier League-nederlag i denne sæson med et 3-2-nederlag til Chelsea, er FA Cuppen nemlig deres eneste tilbageværende mulighed for at redde sølvtøj i denne ombæring.

Eddie Howes mænd har allerede klaret sig igennem tre sejre på udebane for at nå kvartfinalen, men sidste gang de nåede hertil, blev de slået ud af netop Man City i 2019/20. Og at slå City er selvsagt ikke nemt, og det da slet ikke på Etihad, hvor de ikke har tabt siden CL-kampen mod Atletico Madrid i juli sidste år.

Howe har med sine hold mødt Pep Guardiola 15 gange, og blot en enkelt gang er det blevet til en sejr. Han kan dog glæde sig over, at holdets svenske topscorer Alexander Isak er inde i en god stime mod City, som han har scoret mod de sidste to, indbyrdes opgør. 

H2H
H2HFlashscore

I den modsatte ende skal Erling Braut Haaland prøve at følge op på sin præstation i sidste runde mod Luton, hvor det norske målmonster scorede hele fem gange.

Jannik Sinner - Carlos Alcaraz

Normalt, hvis en tennisturnering slutter i løbet af den weekend, som vi ser nærmere på i disse artikler, ser vi frem mod finalen, men vi ændrer på tingene i Indian Wells, fordi der er en semifinale, som man simpelthen ikke må gå glip af, eftersom vidunderdrengene Jannik Sinner og Carlos Alcaraz mødes.

Det er altid spændende, når spillere, der ligger nummer to og tre på verdensranglisten, mødes, men når det er Sinner og Alcaraz, kommer spændingen op på et helt andet niveau.

H2H
H2HOpta by Stats Perform

Det skyldes, at de to som regel spiller særdeles underholdende kampe, og kun tre af deres otte kampe indtil videre er endt i lige sæt, og én - deres kvartfinale i US Open i 2022 - er en af de største kampe, sporten nogensinde har set.

Sinner går ind til denne kamp som  lille favorit på grund af hans fremragende start på 2024.

Australian Open-mesteren har vundet sine første 16 kampe i år, hvilket er den syvendebedste start nogensinde på en ATP-sæson, siden touren, som vi kender den, blev etableret i 1990.

Han har bestemt ikke haft lette kampe og har således slået Novak Djokovic, Daniil Medvedev og Andrey Rublev, før han ikke tabte et eneste sæt på sin vej til de sidste fire i Indian Wells.

Som et resultat af hans form og det faktum, at Alcaraz ikke har vundet en titel siden Wimbledon, har Sinner på en måde erstattet Alcaraz som sportens komet nummer et, og spanieren vil være opsat på at vise, at titlen stadig tilhører ham.

Han ser ud til at kunne præstere netop det, da han har spillet sin bedste tennis i år i Californien efter et par skuffende første måneder.

Begge ser ud til at være i topform, og en finaleplads i tennissportens femtestørste turnering samt andenpladsen på verdensranglisten står på spil, så meget bedre kan det ikke blive.

Søndag, 17. marts

Sidste runde i Superligaens grundspil (Kl. 17.00)

Okay, så meget spænding er der heller ikke at komme efter, når grundspillet rundes af søndag eftermiddag.

Både mesterskabs-slutspillet og nedryknings-spillet er cirka på plads, med mindre OB hiver en storsejr ud over FC Københavns danske mestre, og Silkeborg får en tilsvarende afklapsning på Brøndby Stadion.

Der er dog meldt totalt udsolgt i Odense, så rammerne er på plads for en festlig fodbolddag i Superligaen, der kommer til at føles lidt som gamle dage, hvor alle kampe i den bedste, danske række blev sendt samtidigt. 

Kampprogrammet
KampprogrammetFlashscore

Dækningen af kampene i radioen er måske ikke helt som i de gamle dage, men det bliver nu alligevel en fornøjelse at høre udviklingen blive ringet ind fra de forskellige kampe, som du naturligvis også kan følge live her på Flashscore.

I toppen bliver det dertil interessant at se, hvem der tropper op i mesterskabsspillet som førerhold, med alt det mentale overskud, det nu kan tilføre et mandskab.

FC Midtjylland er aktuelt nummer et, et enkelt point foran Brøndby og tre foran FC København, så topplaceringerne kan sagtens nå at blive vendt på hovedet, inden slutspillet venter.

Stillingen
StillingenFlashscore

Manchester United - Liverpool (Kl. 16.30)

Storkampene falder som perler på en snor for Jürgen Klopps Liverpool, der efter en forrygende kamp mod Manchester City sidste weekend nu render ind i deres ærkerivaler fra den anden side af Manchester i den ene FA Cup-kvartfinale.

United er inde i en god stime, men må med stor sandsynlighed undvære Rasmus Højlund - eller hvad?  For United-topscoreren er som bekendt udtaget til de kommende testkampe på landsholdet, så måske man kan håbe på en lille rolle til den danske bomber. 

United fik en forrygende start på 2024, hvor de første elleve kampe kun har budt på nederlag til Manchester City, hvilket var forventeligt, og så et på hjemmebane til Fulham, der var nærmest katastrofalt.

Og eftersom Erik ten Hags mandskab allerede er ude af både Carabao Cup (som Liverpool vandt) samt Champions League, og dertil er kørt agterud i mesterskabskampen, så er FA Cuppen deres bedste bud på at hente sølvtøj i år.

Nemt bliver det selvsagt ikke at slå Liverpool, der netop har fået kæmpeprofilen Mohamed Salah tilbage på 100 % (eller i hvert fald tæt på), og som naturligvis er ekstra tændte til et opgør mod deres ærkerivaler.

For lidt over et år siden mødtes de to hold i ligaen på Anfield, og der vandt hjemmeholdet med absurde 7-0 i en kamp, som gæsterne nok helst vil glemme, mens deres seneste indbyrdes opgør forblev målløst i december.

Mon ikke, man kan regne med et par scoringer i denne kamp, dog? Det er meget sjældent ligefrem stilfærdige affærer, de to hold stiller hinanden stævne til.

Redaktør Søren Jakobsen
Redaktør Søren JakobsenFlashscore