Eksklusivt Mølby-interview: Liverpools mesterskabsræs, vinterpausen og Salahs forbedring

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Eksklusivt Mølby-interview: Liverpools mesterskabsræs, vinterpausen og Salahs forbedring

Jan Mølby er stadig en højt elsket karakter i og omkring Liverpool.
Jan Mølby er stadig en højt elsket karakter i og omkring Liverpool.Profimedia
Efter en genopbygning af truppen i sommer, hvor spillere som Wataru Endo, Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai kom til, topper Liverpool ligaen med 45 point efter de første 20 kampe. Den danske Liverpool-legende Jan Mølby lukker nu op for, hvordan han ser på holdets udvikling, hvorfor han er overrasket over deres føring, samt hvorfor Mohamed Salah er blevet så effektiv, som han er.

"Jeg synes ikke, at fodbolden har været sprudlende i alle kampene, men de finder en måde at score på. De har en knap, som de trykker på, og så skruer de bare op for tempoet, energien og fysikken. Man fornemmer, at de andre hold ikke kan håndtere det. Se på Liverpools kamp mod Fulham i Carabao Cuppen. Fulham kommer foran 1-0, og så skruer Liverpool op, op og op og finder til sidst en vej til at score," fortæller Mølby i et interview med Tribalfootball.com.

Og det har de gjort, for Liverpool er 13 point bedre stillet efter 20 kampe end på samme tidspunkt i sidste sæson. Dengang var de 18 point efter Arsenal i tabellen 13 point færre end Manchester City, og lå på 7. pladsen, á point med Brentford.

"Jeg troede, det ville have taget lidt længere tid for det her Liverpool-hold. Da Liverpool vandt Premier League, fornemmede man næsten, at det var på vej frem. Man kiggede på et hold, der fik mere end 90 point på en sæson, og man tænkte, at det nok skulle komme langt. Nu er det næsten et helt nyt hold, så man ved ikke helt, hvad de er i stand til, men de kunne i hvert fald ikke have gjort mere, end hvad de har gjort indtil videre," siger en imponeret Mølby om holdet, der kun er blevet besejret en gang i Premier League og ser mere konkurrencedygtigt ud end længe.

Overrasker det dig, at Liverpool er så gode i forhold til, hvor gode de andre er?

"Ja, det gør det bestemt. Når hold som Aston Villa og Tottenham er så gode, som de er nu, kræver det meget at komme til dette stadie af sæsonen og blot at have tabt én kamp. Se på, hvad Manchester City har været igennem, og lad os ikke glemme: Liverpool har været på Etihad, de har været i Tottenham, de har været i Newcastle, de har været i Chelsea, og de tabte kun den ene kamp under kontroversielle omstændigheder mod Tottenham. Hvis det bare havde været to gode hold, som, kan man brillere på en billigere baggrund. Men på denne måde er de kommet godt igennem en masse, hårde kampe, og det gør det endnu mere imponerende."

På trods af at I topper ligaen, er det så overhovedet tæt på at være et af de bedste Liverpool-hold under Jürgen Klopp?

"Nej, det synes jeg ikke. Jeg tror heller ikke, at Klopp ser på det her hold og sige, at det er sådan, jeg vil have det 100%. Jeg tror, han tænker, 'der er mange ting, vi kan forbedre'. Men jeg tror også, at han er imponeret over deres mentalitet. De har haft skader, karantæner, spillere, der nu rejser væk for at spille i Afrika og Asien. Og alligevel bliver de bare ved og ved og ved. Den mentalitet imponerer ham mere end noget andet."

Er Mohamed Salah bedre end nogensinde?

"Jeg synes, han er mere effektiv end nogensinde. Han er næsten blevet en playmaker i højre side. Han er en, de er helt klar til at give bolden til. Før i tiden var det på den sidste tredjedel, at han gjorde al skade. Nu er han involveret meget mere. Jeg ved ikke, hvad der er sket, men hans overblik er blevet meget bedre. Han har lavet nogle smukke assists i denne sæson."

Kan Liverpool holde Manchester City bag sig?

"At Kevin De Bruyne kommer tilbage fra en skade, og at Erling Haaland måske kommer tilbage om et par uger efter en pause, kan kun være godt for Manchester City. Jeg tror, at kampen på Anfield i marts mellem Liverpool og Manchester City muligvis er en titelkamp. Hvis Liverpool vinder den, tror jeg, de vinder Premier League."

Er du fan af den såkaldte vinterpause i Premier League?

"Nej, jeg er ikke rigtig fan af den. Der er kun to eller tre Premier League-kampe i januar. Men vi har Carabao Cup-semifinalen, vi har to runder i FA Cuppen, så nej, jeg forstår det ikke helt."