Rødt kort blev dyrt for Porto, da Lukaku blev matchvinder for Inter i dramatisk slutfase

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Rødt kort blev dyrt for Porto, da Lukaku blev matchvinder for Inter i dramatisk slutfase
Romelu Lukaku fejrer sit mål mod Porto
Romelu Lukaku fejrer sit mål mod Porto
AFP
Den belgiske landsholdsspiller Romelu Lukaku viste glimt af tidligere tiders storhed, da han i den første playoff-kamp i 1/8-finalerne af Champions League blev matchvinder for Inter mod FC Porto, der blev reduceret til ti mand, da Otavio blev udvist for sit andet gule kort med 12 minutter igen.

Porto kom ind til kampen med masser af selvtillid efter at have vundet de sidste ni kampe i træk. Og de begyndte også frisk på San Siro mod de italienske favoritter, som i den indledende fase havde svært ved at finde frem til deres teknisk anlagte angrebsspil grundet det aggressive bold-pres, som gæsterne lagde for dagen.

Alligevel var hjemmeholdet tæt på at tage føringen efter 12 minutter, da Federico Dimarco sendte et fantastisk skruet indlæg ind i pandebrasken på Lautaro Martinez, der fra tre meter headede bolden tårnhøjt over mål.

Allerede før kampen blev portugisernes målmand Diogo Costa udpeget som en helt central figur, hvis gæsterne skulle have et godt resultat med hjem til Das Antas. Og Costa gav også efter 18 minutter en flot prøve på sine evner mellem stængerne, da han på storartet vis afværgede et fremragende skud mod øverste venstre målhjørne fra Hakan Calhanoglu.

Inter - FC Porto
Opta by Stats Perform

Flot målmandsspil i begge ender

Trods deres fine form gik portugiserne ind til opgøret temmelig handicappet af den skadeskrise, som klubben befinder sig i i øjeblikket. Alligevel havde træner Sergio Conceicao formået at etablere et godt organiseret forsvar på benene, som sjældent tillod italienerne at komme til fadet. Italienerne kom dog meget tæt på at tage føringen i 1.halvlegs tillægstid, da Alesandro Bastoni kom øverst til et indlæg fra Dimarco, men Costa afværgede med en fantastisk refleks.

Porto begyndte anden 2.halvleg, som de sluttede den første med masser af pres på boldholderen, som gjorde det vanskeligt for Inter at udnytte deres dominans i boldbesiddelse. Hjemmeholdet fandt kun sjældent plads i den portugisiske beton-defensiv, men alligevel var Nicolo Barella en hårsbredde fra at give dem føringen efter 51 minutter, da hans skud gik akkurat forbi mål fra en spids vinkel.

Romelo Lukaku på pletten fire minutter før tid
Flashare

Lukaku på vej mod sin gamle form

Porto var generelt sjældne gæster foran Inter´s mål, men de var tæt på at sende chokbølger gennem tilskuerne på San Siro, da Onana to gange efter hinanden måtte præstere flotte refleksredninger for at afværge to forsøg fra Zaidu. Efter 58 minutter valgte Inzaghi så at udskifte Edin Dzeko med Romelu Lukaku og den belgiske landsholdsspiller var tæt at få sat en afgørende fod 14 minutter senere, da han sendte en flot tværaflevering afsted mod Martinez, der lige akkurat kom for sent til at styre bolden i mål.

Med 13 minutter igen blev presset mod gæsternes mål ekstra intensiveret, da Otavio blev sendt tidligt i bad efter at have fået sit andet gule kort. Og efter 86 minutter fik italienerne så endeligt hul på bylden da Lukaku kom højest til et indlæg fra Barella, og selv om hans hovedstød ramte stolpen, reagerede han hurtigt og sparkede riposten i kassen. Der blev ikke scoret mere, og dermed kan italienerne nu rejse til Portugal med et solidt udgansgpunkt før returmødet.