CL-optakt: City favoritter trods skadeskvaler og europæiske udebanespøgelser

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

CL-optakt: City favoritter trods skadeskvaler og europæiske udebanespøgelser

Nathan Aké og Bernardo Silva vil sandsynligvis være at finde blandt Pep Guardiolas 11 startere onsdag aften. Til gengæld mangler en anden stjerne.
Nathan Aké og Bernardo Silva vil sandsynligvis være at finde blandt Pep Guardiolas 11 startere onsdag aften. Til gengæld mangler en anden stjerne.Ian Kington/Ikimages/AFP
Næsten to år efter Marco Roses første store Champions League eventyr, står han der igen. Overfor samme mand, samme hold, nu i spidsen for RB Leipzig. I foråret 2021 blev Pep Guardiola og Manchester City endestationen for Marco Roses daværende klub, Borussia Mönchengladbach, efter den tyske traditionsklub havde imponeret i gruppespillet.

Dengang blev det til to relativt sikre sejre til englænderne, begge på 2-0, men dengang havde Manchester City til gengæld også virkelig vind i sejlene hjemme i Premier League, hvor Guardiola og Co. blev mestre efter at have tabt blot seks kampe i løbet af hele sæsonen.

I denne sæson er det lidt mere usikkert, hvad man får fra Manchester City. Med 14 Premier League-kampe tilbage er det allerede blev til fire nederlag, og Mikel Artetas stærkt spillende Arsenal-mandskab truer det nordvestengelske mandskab i kampen om mesterskabet.

Så måske er et afbræk fra det engelske ligaræs en kærkommen afveksling for Guardiolas milliarddyre mandskab. Men måske kan det også blot forværre situationen. For Pep Guardiola har det traditionelt svært i europæiske udebanekampe, og senest han var på besøg i Leipzig, blev det faktisk til et nederlag på 2-1.  

Det står 1-1 i indbyrdes opgør mellem Manchester City og RB Leipzig forud for onsdagens møde.
Det står 1-1 i indbyrdes opgør mellem Manchester City og RB Leipzig forud for onsdagens møde.Flashscore

Og samtidig med det, er situationen noget anderledes for onsdagens modstander på trænerbænken. For nok har Marco Rose én gang tidligere måtte se sig slået af Pep Guardiola i Champions League knockout-regi, men der er immervæk forskel på Gladbach anno 2021 og RB Leipzig anno 2023.

For mens Gladbach i 2021 blot hentede en ottendeplads i Bundesliga, i hvad der blev Roses sidste sæson på Borussia-Park, så har den 46-årige tysker, der selv er født og opvokset i Leipzig, hvor han også startede sin karriere som professionel, fået en fantastisk start i Leipzig.

Her er det således blevet til imponerende 16 sejre i de første 23 kampe som cheftræner i den velsagtens mest omdiskuterede tyske fodboldklub. Godt nok blev det forleden til et skuffende hjemmebanenederlag mod danske Frederik Rønnow og Union Berlin, men det er til gengæld også det eneste nederlag, RB Leipzig har lidt i en betydende kamp siden midten af september.

RB Leipzig har været i forrygende form under Marco Rose. Det er kun blevet til to nederlag i de seneste 20 kampe, hvoraf den ene var en venskabskamp.
RB Leipzig har været i forrygende form under Marco Rose. Det er kun blevet til to nederlag i de seneste 20 kampe, hvoraf den ene var en venskabskamp.Flashscore

Senest blev det til en flot tremålssejr på udebane mod ellers formstærke VfL Wolfsburg, og Leipzig har således formået at få godt gang i forårssæsonen, der blev indledt med et remis mod Bayern München, og selv i fraværet af superstjernen Christopher Nkunku har Leipzig altså formået at spille sig ind i mesterskabskampen igen, hvor der nu blot er fire point op til føromtalte Bayern på førstepladsen.

Netop Nkunku er det helt, helt store navn i Leipzig, men franskmanden pådrog sig en alvorlig knæskade kort før VM, hvorfor han hverken kunne deltage i Qatar eller være en del af Leipzigs indledende kampe i 2023.

Mod Wolfsburg vendte Nkunku så tilbage, men tirsdag var franskmanden kun i stand til at deltage delvist i tyskernes træning, da den 25-årige profilerede offensivspiller havde problemer med musklerne. Spørgsmålet er derfor, hvor meget glæde Marco Rose og Co. får af den franske målsluger.

Samtidig er også den spanske kreatør Dani Olmo ude, mens Nkunkus landsmand, Abdou Diallo, ligeledes sidder ud. Sidst er Leipzig fortsat uden deres mangeårige førstemålmand, ungarske Péter Gulácsi, der i oktober pådrog sig en alvorlig knæskade, og det er således nyerhvervede Janis Blaswich, der i februar kom til fra hollandske Heracles, der forventes at vogte buret.

I Kevin De Bruynes fravær får Bernardo Silva formentlig ekstra travlt i rollen som kreatør.
I Kevin De Bruynes fravær får Bernardo Silva formentlig ekstra travlt i rollen som kreatør.Opta by Statsperform, fotos af Paul Ellis/AFP & Glyn Kirk/AFP

Men også i Manchester City er der skadesproblemer, for da den engelske mesterskabsklub tirsdag satte navn på kamptruppen til opgøret i Tyskland, var det uden tre potentielt vigtige spillere i form af Kevin De Bruyne, Aymeric Laporte og John Stones.

Det er således et noget amputeret Manchester City-mandskab, der kommer til Leipzig. Uden deres helt store kreatør, belgiske De Bruyne, uden de helt store valgmuligheder i midterforsvaret, hvor Guardiola på det nærmeste er tvunget til at line op med Manuel Akanji og Rúben Dias, som det så ofte før har været tilfældet i denne sæson, mens Nathan Aké og Kyle Walker formentlig er selvskrevet til backpladserne.

Til trods for Manchester Citys svingende præstationer i denne sæson og Marco Roses fantastiske start i Leipzig, til trods for skadeskvaler for begge mandskabers respektive helt store stjerne gennem de seneste år, så er favoritværdigheden hos bookmakerne helt klart i Manchester Citys favør.