CL-optakt: Flyvende FC Porto kan blive grim overraskelse for Inter trods skadesplaget trup

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
CL-optakt: Flyvende FC Porto kan blive grim overraskelse for Inter trods skadesplaget trup
Inter skal håbe på en Lautaro Martinez i målform
Inter skal håbe på en Lautaro Martinez i målform
Photo by ANDREAS SOLARO / AFP
Giuseppe Meazza lægger bane til en reprise fra 1/16-finalen i 2005, hvor et Adriano-hattrick vandt kampen for Inter. Flashscore.dk giver dig alt, hvad du behøver at vide om opgøret.

De er måske nok 15 point efter førerholdet Napoli i det hjemlige mesterskab, men Inter begynder deres seneste forsøg på at komme videre til ottendedelsfinalerne i Champions League for første gang siden 2010/11, i god form efter fem kampe uden nederlag i alle turneringer.

Det er deres første møde med Porto, siden de spillede fire gange i 2005, herunder en samlet sejr på 4-2 til italienerne på dette tidspunkt i 2004/05-sæsonen.

Simone Inzaghis mandskab sluttede på andenpladsen i gruppe C mens de portugisiske mestre udnyttede Club Brügges uafgjorte kamp på sidste spilledag og sluttede på førstepladsen i gruppe B.

At italienerne kun har tabt én af deres seneste 12 hjemmekampe tyder også på, at de kan tage styringen i kampen på San Siro, hvor de seneste syv Champions League-kampe, som de har været værter for, er blevet vundet af det hold der scorede først.

Simone Inzaghis mandskab kan ikke have nogen undskyldning for at starte langsomt, da han kunne rotere sin trup til lørdagens 3-1 sejr over Udinese.

Få hold i Europa er i bedre form end Porto, da de har vundet deres seneste ti kampe og er ubesejret siden slutningen af oktober og kæmper med Benfica og Braga i toppen af den portugisiske Primeira Liga.

Fire sejre i gruppespillet gjorde det muligt for dem at blive det eneste hold i denne sæson, der er blevet nummer et i deres Champions League-gruppe på trods af to nederlag.

Sergio Conceicaos mandskab var i modvind efter at have tabt deres to første kampe - herunder en ydmygelse på 4-0 hjemme mod Club Brügge - men de fortsatte med at vinde hver af deres fire næste kampe i gruppen og gik videre som gruppevindere foran den belgiske overraskelse.

Lautaro er giftig foran mål
Flashscore

Inter-træner Inzaghi er næsten velsignet med alle spillere og skal kun undvære Joaquin Correa, der er skadet i låret, til kampen mod Porto, men Nerazzurri-bossen står alligevel over for et stort angrebsmæssigt dilemma.
En veludhvilet Martinez kan forvente at vende tilbage i front i Inzaghis 3-5-2 formation, og en genoplivet Lukaku kan måske ligefrem overgå Edin Dzeko, på trods af sidstnævntes tre mål og assist i gruppespillet.

Trioen Hakan Calhanoglu, Milan Skriniar og målmand Andre Onana bør også komme ind i kampen efter at være blevet hvilet i weekenden, hvilket tvinger Matteo Darmian, Mkhitaryan og den snu veteran Samir Handanovic ud af startopstillingen.

Mehdi Taremi har været skarp i CL
Flashscore

I modsætning til Inter er der på det nærmeste kø til lazarettet hos FC Porto, hvor ikke færre end otte spillere er kan gå glip af opgøret. Således kommer Evanilson, Fabio Cardoso, Gabriel Veron og Francisco Meixedo helt sikkert ikke i kamp, mens der er stor tvivl om Mateus Uribe, Galeno, Toni Martinez og Otavio. Alligevel kan træner Sergio Conceicao stille en meget stærk start-ellever mod Inter, hvor Diogo Costa mellem stængerne skal have en stor aften, hvis Porto skal hjem til Portugal med et godt resultat.

Porto kommer ind til opgøret i fantastisk form, hvor de har vundet deres seneste ti kampe samtidig med, at de er ubesejrede i deres seneste 22 kampe i alle turneringer. Der venter derfor sandsynligvis Inter en hård opgave, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at komme videre til næste runde.

Spillere at holde øje med: Lautaro Martinez har scoret otte gange i alle turneringer, siden han kom tilbage fra Qatar, og han vil være træner Simone Inzaghis vigtigste våben onsdag aften, mens Pepê har nettet i to af Portos seneste fire kampe, og alle hans fem scoringer i denne sæson blev scoret efter det 40. minut.

Forventede opstillinger:

Inter: Onana — Skriniar, Acerbi, Bastoni — Darmian, Barella, Brozovic, Mkhitaryan, Dimarco — Martinez, Lukaku

FC Porto: Costa — Joao Mario, Pepe, Marcano, Zaidu — Pepê, Grujic, Eustaquio, Franco — Taremi, Martinez