Max Verstappen vinder på Silverstone med 11. sejr i træk: Magnussen udgik

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Max Verstappen vinder på Silverstone med 11. sejr i træk: Magnussen udgik
Vinderen Red Bull Racings hollandske kører Max Verstappen fejrer sin sejr på Silverstone.
Vinderen Red Bull Racings hollandske kører Max Verstappen fejrer sin sejr på Silverstone.
AFP
Max Verstappen vandt søndag sit første britiske Grand Prix og sikrede dermed sit Red Bull-team den 11. sejr i træk og sin sjette sejr i et løb i træk. Kevin Magnussen udgik efter 33 af de 52 omgange.

I et udmattelsesløb, der blev afbrudt af safety cars og påvirket af dækslid, kom hollænderen hjem næsten fire sekunder foran McLarens Lando Norris, der holdt Mercedes' syvdobbelte mester Lewis Hamilton stangen i en spændende finale.

Kevin Magnussen måtte udgå undervejs på grund af ild i bilen. 

Læs mere om det her:

Det var Verstappens43. sejr i karrieren og hans ottende i 10 løb i år, og han øgede sin føring foran holdkammeraten Sergio Perez i kørernes mesterskab til 99 point.

Norris' McLaren-teamkammerat, den australske rookie Oscar Piastri, sluttede på fjerdepladsen foran George Russell, Perez, den dobbelte mester Fernand Alonso fra Aston Martin og Williams' Alex Albon.

Red Bull Racings hollandske kører Max Verstappen jubler på podiet.
AFP

Ferraris Charles Leclerc og Carlos Sainz kom hjem som nummer 9 og 10, et skuffende resultat for det italienske team, efter at de var startet som nummer 4 og 5 på gridden.

For Norris, som førte de første omgange efter at have slået Verstappen i starten, var det hans bedste resultat siden andenpladsen ved Italiens Grand Prix i 2021, mens det for Hamilton, som har vundet otte gange i sit hjemlige løb, var den 14. britiske podieplads.

"Ja, et godt løb," sagde Verstappen.

"Det sidste stint var sværere, end jeg ville have ønsket på de her dæk, men teamet gjorde et godt stykke arbejde igen.

"Elleve i træk! Det er ret vildt. Godt gået, alle sammen."

McLarens britiske kører Lando Norris.
AFP

Hollywood-twist

Red Bull kom på niveau med McLaren, som vandt 11 gange i 1988.

Løbet begyndte under varme og tørre forhold efter let regn, da Norris fra anden startposition udnyttede en træg start af Verstappen, som holdt Piastri bag sig og bevarede andenpladsen.

Pompen og ceremonien før løbet havde fået et unikt Hollywood-twist, da filmstjernen Brad Pitt sluttede sig til kørerne, mens Damian Lewis sang den britiske nationalsang, og han stod tæt på Verstappen, som måske var blevet distraheret.

Hollænderen genvandt fatningen, og da Drag Reduction System (DRS) blev aktiveret, fejede han forbi briten på femte omgang og førte, mens Hamilton efter en svær start klatrede fra niende- til syvendepladsen.

På 15. omgang var Verstappens føring på 3,1 sekunder, da det begyndte at småregne. Længere tilbage kørte Perez op gennem feltet fra 15. pladsen efter sit femte kvalifikationsflop i træk.

Leclerc var den første førerkandidat, der gik i pit efter 19 omgange, skiftede fra mediums til hards og kom tilbage på 12. pladsen. Da Verstappen så dette på en storskærm langs banen, spurgte han sit team om en reaktion, men fik at vide, at det var "ikke noget problem".

Charles Leclerc kører under det britiske Formel 1-grandprix.
AFP

Det var et klart signal om ledig præstationskapacitet. Han svarede igen med en række hurtigste omgange og udbyggede sin føring til 6,5 sekunder på 26. omgang, da Sainz kørte i pit for hardcards.

Ferraris strategi gav fjerde- og femtepladsen til Mercedes-duoen bag de to McLarens, med Alonso på sjettepladsen, seks sekunder efter, før Russell, Perez og Piastri kom ind og rystede op i toppen.

Leclerc og Russell var snart involveret i en spændende kamp om syvendepladsen, før Kevin Magnussen trak sin Haas op med en motorfejl på Wellington Straight.

En virtuel safety car blev sat ind, efterfulgt af en fuld safety car med "billige" pitstop til Albon og Leclerc efterfulgt af Verstappen, Norris, Hamilton og Alonso.

I forvirringen fungerede det perfekt for Hamilton, der kom ud som nummer tre bag topduoen og foran Piastri, Russell og Alonso.

Interessant nok kørte Verstappen og Hamilton på brugte softs, mens Norris og Piastri kørte på hards, ligesom Ferrari gjorde, til de sidste 14 omgange.

Norris var ikke imponeret over sit teams forsigtige beslutning og reagerede langsomt, da Verstappen kom fri. Hamilton angreb, men hans landsmand forsvarede sig glimrende, inden DRS blev genindført.

Med 10 omgange tilbage førte Verstappen med 3,2 sekunder, mens Perez klatrede op på syvendepladsen, og Albon overraskende sneg sig forbi Sainz på sjettepladsen.

På dagen, hvor Williams fejrede deres 800. Grand Prix, var det en passende spænding og, med McLaren i front, et tilbageblik til en anden æra.