Bedre held næste gang: Formel 1 afviser ansøgning fra potentielt nyt hold

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Bedre held næste gang: Formel 1 afviser ansøgning fra potentielt nyt hold
Startgrid fra løbet i Abu Dhabi
Startgrid fra løbet i Abu DhabiProfimedia
Andretti Formula Racing har fået afvist sin ansøgning om at blive det 11. hold i Formel 1 fra 2025.

Det oplyser Formel 1 i en pressemeddelelse, som flere medier onsdag har bragt.

Det Internationale Motorsportsforbund (FIA) godkendte i 2023 en ansøgning fra Andretti Formula Racing, som så siden skulle forbi de kommercielle rettighedshavere, der formelt set ejer Formel 1.

I den lange og udførlige meddelelse bemærker man blandt andet, at man har vurderet, at holdet "ikke har demonstreret sin evne til at skabe ekstra værdi for Formel 1".

Herunder udtrykker man blandt andet bekymring for, om Andretti Formula Racing vil være i stand til at lave en konkurrencedygtig bil, der kan køre med om podiepladser og grandprixsejre.

Formel 1 holder dog døren åben for Andretti Formula Racing, der ejes af den tidligere Formel 1-kører Michael Andretti og slår fast, at man "vil se anderledes på en ansøgning gældende fra 2028 - især hvis man udvikler sit samarbejde med General Motors.

FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem er generelt tilhænger af at få flere hold med i Formel 1, men der er modstand blandt flere hold i det eksisterende felt.

"FIA skulle tigge og bede bilfabrikanter om at komme ind. Vi bør ikke bare sig nej til dem".

"Vi har tilladelse i regelsættet til at have 12 hold. Banerne skal have garager og plads nok til 12 hold", siger FIA-præsidenten, sagde han i efteråret.

2024-sæsonen i Formel 1 starter 2. marts i Bahrain.