Tysk journalist rekonstruerer Schumacher-ulykken: "Der blev begået to alvorlige fejl"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tysk journalist rekonstruerer Schumacher-ulykken: "Der blev begået to alvorlige fejl"

Michael Schumacher på ski
Michael Schumacher på skiProfimedia
Den tyske journalist Jens Gideon har rekonstruereret ulykken med hjælp fra en skiinstruktør, som var til stede på skisportsstedet på ulykkestidspunktet.

Mens Michael Schumachers tilstand stadig er omgærdet af mystik på grund af den strenge fortrolighed, som hans familie har krævet, tales der i Tyskland igen om den skiulykke i Meribel, hvor Formel 1-mesteren slog hovedet og fik en alvorlig hjerneskade for næsten ti år siden.

Den tyske journalist Jens Gideon har skrevet "Schumacher. Geschichte einer Ikone" (Schumacher. Historien om et ikon) for tv-stationen ARD, hvor han rekonstruerer ulykken med hjælp fra en af de skiinstruktører, der arbejdede på skisportsstedet Meribel på det tidspunkt.

Spild af tid forværrede situationen

Der blev begået to alvorlige fejl den 29. december 2013. For det første, forklarede skiinstruktøren, af Schumacher, som ikke undgik pisten med tynd sne og udsatte klipper. Den dag mistede Schumi kontrollen, slog hovedet mod en af disse sten og fik en hjerneskade, selv om han havde hjelm på.

Alvoren af ulykken - og dette er den anden fejl - blev ikke umiddelbart erkendt af redningstjenesterne. De besluttede at flyve den tidligere Ferrari-mester med helikopter til den lille klinik i Moutiers, før de ændrede kurs på grund af hans forværrede tilstand og fløj ham til hospitalet i Grenoble. Et fatalt tab af tid, ifølge skiinstruktøren, som gjorde den syvdobbelte verdensmesters tilstand endnu værre.