Verdensmester Verstappen vinder i Sao Paulo: Magnussen udgik hurtigt

Max Verstappen krydser målstregen og vinder på Interlagos
Max Verstappen krydser målstregen og vinder på InterlagosReuters
Red Bulls tredobbelte verdensmester Max Verstappen tog en rekordstor 17. sejr i Formel 1-sæsonen i Brasilien søndag efter at have ført Sao Paulo Grand Prix fra pole position. Kevin Magnussen udgik i første sving.

McLarens Lando Norris  sluttede på andenpladsen med et ekstra point for hurtigste omgang, mens Aston Martins Fernando Alonso tog tredjepladsen efter et spændende kapløb mod målflaget med Red Bulls Sergio Perez.

Verstappen, der nu er oppe på 52 sejre i karrieren, vandt titlen i Qatar i sidste måned, mens Red Bull også har bevaret konstruktørtitlen. Red Bull har vundet 19 af de 20 løb indtil videre.

"Godt gået Max, det var absolut klinisk endnu en gang," sagde teamchef Christian Horner over radioen, da Verstappen tog det ternede flag.

"Starterne var meget vigtige i dag. Jeg synes, de begge var rigtig gode. Derefter handlede hele løbet om at styre dækkene," sagde Verstappen.

Mens den hollandske kørers sejr  så uundgåelig ud, sørgede Alonso for den sene spænding med en dramatisk kamp med Perez, hvor han viste al den offensive ild og defensive dygtighed som en dobbelt verdensmester besidder.

Spanieren krydsede målstregen kun 0,053 sekunder foran mexicaneren, efter at Perez havde passeret ham på næstsidste omgang, og Alonso, løbets ældste mand på 42 år, tog pladsen tilbage på sidste omgang.

"Det var omkring 30 omgange, da jeg blev presset af Checo (Perez)," sagde han. "Da han overhalede mig to omgange før slut, tænkte jeg 'okay, det her er slut, podiet er ikke længere muligt'.

"Det er et fænomenalt resultat for teamet. Vi har kæmpet i et par måneder, især i de sidste to løb med to udgåede kørere."

Norris sagde, at hans resultat var "så godt, som vi kan få det nu om dage og for tiden".

Podieplaceringen var den 13. i britens karriere, og dermed tangerede han Nick Heidfelds uønskede rekord for flest top tre-placeringer uden at få en sejr.

Aston Martins Lance Stroll  blev nummer fem foran Ferraris Carlos Sainz, Alpines Pierre Gasly og Mercedes' Lewis Hamilton.

Yuki Tsunoda blev nier for AlphaTauri, og Esteban Ocon tog det sidste point for Alpine.

Ferrari led et knæk, før løbet overhovedet var startet, da Charles Leclerc , som havde kvalificeret sig i forreste række, udgik på formationsomgangen.

Norris var den store vinder, da han kørte fra sjette- til andenpladsen i det første sving og kørte forbi de to Aston Martin-racere på indersiden, mens Hamilton gjorde det samme på ydersiden.

Et sammenstød i første sving mellem Haas-parret Kevin Magnussen og Nico Hulkenberg og Williams' Alex Albon udløste safety car, inden løbet blev givet rødt flag for at kunne reparere dækbarrieren.

Verstappen førte igen rent fra den stående genstart, mens Norris holdt andenpladsen og lagde et indledende pres på Red Bull-køreren, mens Alonso passerede Hamilton på tredjepladsen.

De røde flag hjalp McLarens australske rookie Oscar Piastri, der blev fanget i første omgangs blodbad, men hvis mekanikere derefter havde tid til at reparere skaderne og få ham ud igen fra en pitlane-start.

Landsmanden Daniel Ricciard, hvis AlphaTauri-bagvinge blev ødelagt af et hoppende dæk ved første start, fik også en ny chance.