Spaniens Grand Prix flytter fra Barcelona til Madrid i 2026

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Spaniens Grand Prix flytter fra Barcelona til Madrid i 2026
Barcelona har været hjemsted for det spanske Grand Prix siden 1991.
Barcelona har været hjemsted for det spanske Grand Prix siden 1991. Reuters
Madrid bliver vært for det spanske Formel 1-grandprix fra 2026 til 2035 på en ny bane omkring hovedstadens IFEMA-udstillingscenter, meddelte FIA tirsdag.

Barcelonas Circuit de Catalunya er i øjeblikket vært for landets Grand Prix og har en kontrakt indtil efter løbet i 2026. Der var ingen omtale af denne bane i Formel 1's udtalelse.

Kilder har dog antydet, at forhandlingerne med Barcelona om banens fremtid fortsætter, og at der er mulighed for, at Spanien får to løb i 2026.

Landet har i øjeblikket to Formel 1-kørere - Carlos Sainz hos Ferrari og den dobbelte verdensmester Fernando Alonso, nu 42, men stadig en hyppig mand på podiet i sidste sæson, hos Aston Martin.

"Madrid er en utrolig by med en fantastisk sportslig og kulturel arv, og med dagens annoncering begynder et spændende nyt kapitel for F1 i Spanien," siger Formel 1's administrerende direktør Stefano Domenicali.

Han tilføjede, at løbsforslaget "er indbegrebet af Formel 1's vision om at skabe et flerdages-spektakel af sport og underholdning, der giver maksimal værdi for fans og omfavner innovation og bæredygtighed."

Madrid var sidst vært for et Grand Prix på Jarama nord for byen i 1981, mens Circuit de Catalunya nær Barcelona blev hjemsted for det spanske løb i 1991.

"Moderne Formel 1-biler, der kører på en ny bane i den spanske hovedstad Madrid, er et tillokkende perspektiv," siger Mohammed Ben Sulayem, præsident for det regerende FIA, i en erklæring.

"Mens vi arbejder hen imod indførelsen af FIA's Formel 1-reglement for 2026, som er blevet udformet med Net Zero Carbon i 2030 for øje, er det glædeligt at se, at de lokale arrangører har sat et skarpt fokus på miljømæssig bæredygtighed i deres planer for begivenheden."

Den foreslåede 5,47 km lange bane, der både består af gade- og ikke-gadeafsnit, er stadig underlagt FIA's godkendelse og sikkerhedstjek samt kalendergodkendelse af World Motor Sport Council.

Banen, der ligger tæt på byens Barajas-lufthavn, og hvor 90 % af fansene forventes at komme med offentlig transport, vil have 20 sving.

Banens forventede kapacitet er mere end 110.000 tilskuere om dagen med planer om at øge den til 140.000 i løbet af aftalens første halvdel, hvilket gør Madrid til et af de største løb i kalenderen.

"Denne begivenhed, som vi forventer vil blive fulgt på verdensplan af 70 millioner mennesker, vil repræsentere en stigning på mere end 450 millioner euro (3.35 milliarder kroner) i Madrids BNP om året og skabelsen af 8.200 arbejdspladser," siger præsidenten for Madrid-regionen Isabel Diaz Ayuso.