Lillard vandt stjerneduellen: Trail Blazers fik skovlen under Mavericks

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Lillard vandt stjerneduellen: Trail Blazers fik skovlen under Mavericks

Det var næppe høflighedsfraser, der blev udvekslet mellem Luka Dončić (højre) og Damian Lillard (venstre).
Det var næppe høflighedsfraser, der blev udvekslet mellem Luka Dončić (højre) og Damian Lillard (venstre).Getty Images via AFP
Det blev Damian Lillard og Portland Trail Blazers, der trak det længste strå, da Oregon-mandskabet natten til søndag mødte Dallas Mavericks. I en sejr kravlede netop Lillard samtidig op som nummer to på en historisk liste.

Der er ikke mange point guards, der producerer mere, end Dallas Mavericks’ slovener Luka Dončić eller Portland Trail Blazers’ amerikaner Damian Lillard.

I denne sæson ligger de henholdsvis nummer et og nummer ni på ligaens liste over de mest scorende spillere per kamp, Dončić med hele 33,8 point per kamp, Lillard med imponerende 28,5 point per kamp.

Natten til søndag bragede de to underholdende point guards så sammen i Moda Center i Oregon, hvor Portland på hjemmebane skulle forsøge at rette op på en dårlig stime.

For Trail Blazers gik nemlig ind til kampen med blot to sejre ud af deres seneste 11 kampe, men alligevel fik Lillard og Co. ekspederet de besøgende texanere ud af hallen med et nederlag i bagagen, slutcifrene 136-119 i Portlands favør.

Alle skal trække i samme retning

Det startede ellers storartet for Portland Trail Blazers, der simpelthen startede sæsonen ud med at vinde fire kampe i streg, den fjerde af disse mod Denver Nuggets med den forsvarende MVP, Nikola Jokić, i spidsen.

Dengang mente Damian Lillard, at Trail Blazers kunne holde dét niveau, der var lagt for dagen, men sådan skulle det altså ikke rigtigt gå, særligt ikke fra midten af december, hvor Trail Blazers for alvor har kæmpet med tingene.

Derfor måtte Lillard da også vise vejen i opgøret mod Mavericks, og det gjorde han så med sine 36 point og 10 assists, mens også bosniske Jusuf Nurkić spædede til med en flot double-double bestående af 22 point og 11 rebounds.

”Jeg har hele tiden sagt, at når man sætter sig noget for, går målrettet efter det, og alle så trækker i samme retning, så skal du nok finde ud af, hvad der skal gøres for at komme på rette spor. Og ofte skal der ikke mere til end én (sejr, red.),” kommer det fra Damian Lillard ifølge ligaens hjemmeside.

Nærmer sig endnu en rekord

Tidligere på sæsonen var Damian Lillard også i rampelyset, da han overgik legendariske Clyde ’the Glide’ Drexler som den mest scorende spiller i Portland Trail Blazers’ historie.

Med sine assists natten til søndag i sejren over Mavericks, nærmer Lillard sig endnu en Portland-rekord til den eksisterende samling. Han fik således overhalet lige netop Clyde Drexler på alletiders liste over flest assists for Portland.

Nu er det blot Terry Porter, der rangerer højere end Lillard på denne liste. Med 380 assists mellem de to, bliver det næppe i denne sæson, at Lillard overhaler Porter, men med 212 som sin laveste assisthøst i karrierens løb, hvilket sågar var i en skadesplaget sæson, hvor det kun blev til 29 kampe, vil den rekord formentlig også komme til at tilhøre Lillard i næste sæson.

I første omgang skal Lillard og Co. dog forsøge at etablere en sejrsstime natten til mandag, hvor der dog omvendt også er mulighed for revanche. Her tørner Trail Blazers og Mavericks nemlig sammen endnu engang og nok engang med Portland på hjemmebane.