Slovensk superstjerne skrev historie i vanvittigt comeback: Trænger til en øl

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Slovensk superstjerne skrev historie i vanvittigt comeback: Trænger til en øl

Luka Dončić debuterede i NBA i 2018. Siden da har han udviklet sig til at være en af ligaens allerstørste stjerner.
Luka Dončić debuterede i NBA i 2018. Siden da har han udviklet sig til at være en af ligaens allerstørste stjerner. Getty Images via AFP
Det var ganske enkelt en historisk vild præstation, 23-årige Luka Dončić leverede natten til onsdag. I et vildt comeback, der i sig selv også var historisk, leverede sloveneren således en triple-double så sindssyg, at end ikke Wilt Chamberlain kan være med.

Først var han i selskab med seks andre spillere, der havde scoret 50 point i en triple-double, så blev det snævret ind til blot to andre, selveste Wilt Chamberlain og Elgin Baylor, da han ramte 50 point, 20 rebounds og 10 assists, men da aftenen var omme, stod slovenske Luka Dončić tilbage i sin helt egen, lille, eksklusive klub.

For da Dallas Mavericks natten til onsdag tørnede sammen med New York Knicks i American Airlines Center, Mavericks’ hjemmebane i Texas, leverede den 23-årige slovenske superstjerne en historisk præstation.

Det er i sig selv en vild præstation at scoret 60 point, og det var lige netop, hvad Dončić gjorde mod New York Knicks, men dertil bød han altså også ind med 21 rebounds og 10 assists. Og sådan en triple-double er simpelthen aldrig nogensinde set før i NBA’s historie.

Det hele blev klaret på blot 31 skudforsøg, seks af dem fra trepointsdistance, men sloveneren fik til gengæld lidt ekstra tid til at sætte den vilde rekord, for kampen endte nemlig med at gå i overtid, hvor Dallas i sidste ende kunne sikre en sejr på 126-121.

Har brug for en øl

De 60 point er som skrevet imponerende nok i sig selv, for der er kun 10 aktive NBA-spillere, der har formået at score 60 eller flere point i løbet af deres karrierer. Devin Booker topper den liste med 70 point tilbage i 2017, mens James Harden og Damian Lillard er de eneste, der har scoret mere end 60 flere gange, Harden hele fire gange og Lillard tre gange.

Klubrekorden i Dallas tilhører da nu også Luka Dončić, for indtil overtidsopgøret mod New York Knicks, var det den tyske legende Dirk Nowitzki, der med sine 53 point mod Houston Rockets helt tilbage i 2004. Rekorden bliver sågar slået ganske få dage efter, at Dallas Mavericks afslørede en statue af netop Dirk Nowitzki foran klubbens arena i Texas.

Selvom de historiske præstationer utvivlsomt har glædet Luka Dončić, så havde den slovenske stjerne med sine næsten 48 minutters basketball blot ét ønske efter kampen.

”Jeg er pissetræt. Jeg trænger til en øl for at komme mig,” kommer det, ifølge ligaens hjemmeside, fra 23-årige Luka Dončić, der før sin NBA-karriere tilbragte tre år i Real Madrid.

Historisk comeback

Det var dog ikke kun Dončić’ vilde præstation, der var historisk, for da der resterede 33 sekunder af opgøret, var Dallas Mavericks bagud med ni point. Før opgøret natten til mandag, var det sket 13.884 gange i ligaens historie, at et hold var bagud med ni eller flere point med 35 sekunder tilbage af kampen. Og aldrig nogensinde før, er det lykkedes at vende sådan en situation til en sejr.

Men med ét sekund tilbage af kampen fik Luka Dončić, naturligvis for hvem ellers, udlignet til stillingen 115-115 efter noget af en kaosscoring. Sloveneren sendte således, helt bevidst, et straffekast på ringen af kurven i stedet for at forsøge at score, for Mavericks skulle bruge to point for at udligne. Efter at have rørt adskillige sæt hænder endte den løse bold igen hos Dončić, der sendte bolden i kurven.

I overtiden var der til gengæld ingen slinger i valsen for Dallas Mavericks, der ikke var bagud på noget tidspunkt i de fem minutters ekstra basketball.

Med sejren holder Dallas Mavericks snor i Sacramento Kings og Phoenix Suns, der begge ligger over den figurative streg, der er forskellen på at komme direkte i slutspillet og at skulle deltage i den såkaldte play-in turnering op til slutspillet. Det er således kun de seks bedste, der går direkte i slutspillet, og i øjeblikket er Mavericks nummer syv, Kings nummer seks, Suns nummer fem.

Natten til fredag, 30. december, spiller Mavericks igen, hvor de møder deres texanske rivaler fra Houston Rockets, før de på nytårsaften møder en anden statsrival i form af San Antonio Spurs.