Slovensk megastjerne buldrer videre: Pelicans havde intet modsvar til Dončić

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Slovensk megastjerne buldrer videre: Pelicans havde intet modsvar til Dončić

Luka Dončić stod for 34 point, da Dallas Mavericks natten til søndag besejrede New Orleans Pelicans.
Luka Dončić stod for 34 point, da Dallas Mavericks natten til søndag besejrede New Orleans Pelicans.Getty Images via AFP
Det blev til en sikker Dallas Mavericks-sejr, da det texanske mandskab natten til søndag mødte New Orleans Pelicans, der var uden tre nøglespillere. Slovenske Luka Dončić tegnede sig for karrierens triple-double nummer 55 i endnu en flot præstation.

Hvis ikke Dallas Mavericks er en decideret enmandshær, så må det i hvert fald som minimum være tæt på. Det har været tydeligt i mange af sæsonens kampe, men natten til søndag fik holdets helt store stjerne fin hjælp af holdkammeraterne, da det texanske hold mødte et New Orleans Pelicans-mandskab, der har gang i en ganske flot sæson. 

I American Airlines Center i Dallas var de besøgende pelikaner ganske vist uden tre allerstørste stjerner, da hverken Zion Williamson, Brandon Ingram eller CJ McCollum var tilgængelige for head coach Willie Green.

Måske var det også derfor, at der ikke for alvor blev tvivl om vinderen, for hjemmeholdet, der tidligere på sæsonen havde sin længste sejrsstime i et årti, endte nemlig med at vinde opgøret med 10 point. 

Den klart mest scorende var ikke overraskende den ene mand, der udgør holdets enmandshær, hvis man skulle mene, at der er tale om et sådant. Slovenske Luka Dončić var således, som så ofte før, den helt store oplevelse i Dallas' sejr på 127-117.

Triple-double hver femte kamp

Den 23-årige slovener, der, siden han i 2018 i skiftede Real Madrid ud med Dallas Mavericks, har brændt gulvene i NBA fuldkommen af, leverede således, igen måske ikke så overraskende, en triple-double mere til samlingen med sine 34 point, 10 rebounds og 10 assists. 

Det var triple-double nummer 55 i NBA's grundspil, siden Dončić debuterede tilbage i 2018, og da sloveneren blot har spillet 301 grundspilskampe i sin karriere, kan det altså konstateres, at der ikke engang går seks kampe mellem hver triple-double, som det slovenske megatalent leverer. 

Den forhenværende Euroleague MVP er altid god for en frisk kommentar, som da han for nylig gjorde opmærksom på, at han mest af alt bare trængte til en øl ovenpå en maratonagtig præstation, og da sloveneren ovenpå sejren mod Pelicans blev spurgt ind til, hvorvidt han holder øje med lige netop sine mange triple-doubles, var han da også sædvanligvis klar i mælet. 

"Altså, tallene står jo lige der på storskærmen, så selvfølgelig holder jeg meget øje med det," kommer det til ligaens hjemmeside fra det slovenske supertalent, der allerede tre gange er blevet valgt til NBA's All-Star kamp.

20-årig bliver bedre og bedre

Måske er det ikke helt retfærdigt at kalde Dallas Mavericks for en enmandshær, i hvert fald ikke i sejren natten til søndag, for her bød Christian Wood ind med hele 28 point, mens også Tim Hardaway Jr. og Jaden Hardy spillede flot med henholdsvis 18 og 15 point. 

Særligt sidstnævnte, Jaden Hardy, har imponeret for nylig, da det var anden kamp i træk, at den unge spiller leverede 15 point. Præstationerne falder da også i god jord hos head coach Jason Kidd.

"Han har forbedret sig i alle facetter. Han har arbejdet ekstremt hårdt. Han er ved at lære, hvad det vil sige at være professionel. Og du kan se resultatet på gulvet i den forstand, at han ikke er bange. Han er en ung mand ved siden af en megastjerne, og han føler, at han passer lige ind. Det er lidt sejt," roser Jason Kidd. 

Med sejren holder Dallas Mavericks snor i toppen af Western Conference, mens de samtidig haler ind på netop New Orleans Pelicans. Pelicans indtager således tredjepladsen, men blot en enkelt sejr adskiller nu Mavericks fra Pelicans. Natten til mandag skal Mavericks igen i aktion ude mod Oklahoma City Thunder, mens New Orleans Pelicans møder Washington Wizards i den amerikanske hovedstad natten til tirsdag.