Alberto Contador er ikke i tvivl: Han er den største rytter siden Merckx

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Alberto Contador er ikke i tvivl: Han er den største rytter siden Merckx

Trods sine blot 24 år har Tadej Pogačar allerede vundet vanvittige 60 professionelle sejre.
Trods sine blot 24 år har Tadej Pogačar allerede vundet vanvittige 60 professionelle sejre.Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix
Når årets Tour de France lørdag skydes i gang i Bilbao, er der lagt op til et brag af en duel mellem den forsvarende Tour-vinder, danske Jonas Vingegaard, og den slovenske megastjerne Tadej Pogačar. Spørger man den spanske legende Alberto Contador, så er sidstnævnte det største talent på landevejen siden selveste Eddy Merckx.

Som aktiv rytter har Alberto Contador stiftet bekendtskab med mange af moderne cykelsports allerstørste ryttere. Landsmanden Alejandro Valverde, Lance Armstrong, Tom Boonen, Fabian Cancellara, Chris Froome, Vincenzo Nibali, Peter Sagan. Listen kan fortsætte.

Alligevel peger han dog ikke på nogen af dem, som det største talent på landevejene i de seneste 30 år. Faktisk må spanieren helt tilbage til ’Kannibalen,’ Eddy Merckx, for at finde noget, der kan hamle op med slovenske Tadej Pogačar.

Det fortæller Alberto Contador, der i 2017 selv indstillede karrieren med et hav af sejre i bagagen, herunder adskillige Grand Tours, i et interview med det spanske medie Marca forud for lørdagens Grand Départ af årets Tour de France.

”Han (Tadej Pogačar, red.) er den eneste rytter i dag og i de seneste mange år, som kan vinde samtlige løb i den internationale kalender. Og når jeg siger det, handler det altså om klassikerne, Grand Tours, de ugelange etapeløb, selv Paris-Roubaix,” fortæller 40-årige Contador ifølge Marca.

Spanieren ser netop Tadej Pogačar som en af de helt store favoritter til sejren i årets Tour de France, selvom sloveneren kommer ind til løbet i noget ukendt form, efter han i årets Liège-Bastogne-Liège styrtede sammen med danske Mikkel Frølich Honoré og pådrog sig et brækket håndled.

Samtidig sender Contador, der selv vandt 68 sejre som aktiv, hvoraf to var samlede sejre i Tour de France, dog roser i retningen af den forsvarende Tour-vinder, danske Jonas Vingegaard, der kommer til Touren efter en forrygende sæson, der har budt på et tocifret antal sejre.

”Jeg synes, at Jonas Vingegaard er virkelig stærk og i imponerende form, hvilket vi for nylig har set i Critérium du Dauphiné, men vi må samtidig snakke om, at han måske har Tadej Pogačar foran sig,” lyder det fra Contador.

Selvom den unge slovener om muligt allerede har et mere fuldendt og imponerede CV end Alberto Contador, så kan spanieren dog stadig prale af langt flere samlede etapeløbssejre, end den 24-årige slovener kan.

Således blev det i løbet af karrieren nemlig til vanvittige 22 etapeløbssejre for Contador, der i dag er medejer af pro-kontinentalholdet Eolo-Kometa sammen med italienske Ivan Basso. Derudover kan Contador bryste sig af vilde syv samlede sejre i de tre store Grand Tours: Tre i Vuelta a España, to i Tour de France, to i Giro d’Italia.

Årets Tour de France skydes i gang lørdag i den baskiske hovedby Bilbao, hvorefter i alt 21 etaper rundt først i Baskerlandet og herefter Frankrig venter for de startende ryttere. Undervejs venter blandt andet en tilbagevenden til den legendariske stigning Puy de Dôme, der køres første gang siden 1988.

Mens Marca altså har talt med Alberto Contador, så har Flashscore snakket med to andre spaniere om årets Tour de France, både den olympiske mester fra 2008, Samuel Sánchez, og vinderen af Tour de France fra lige netop 1988, den spanske legende Pedro Delgado. Flashscore har ligeledes tidligere grundigt gennemgået de 21 etaper dag for dag.