Legendarisk klatrer til Flashscore: Forventer en stor duel mellem disse to

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Legendarisk klatrer til Flashscore: Forventer en stor duel mellem disse to

Perico Delgado fortsætter med at deltage i veteranløb, som her i Kina.
Perico Delgado fortsætter med at deltage i veteranløb, som her i Kina.PedroDelgadoWeb
Pedro Delgado, nu 63 år gammel, er et ikon for cykelsporten i Spanien. For sit mod i løbet, sine angreb i bjergene, sine vanvittige nedkørsler under åben himmel og sin måde at forstå cykling på, vandt han millioner af hjerter, da han deltog i Touren og Vueltaen. Han var karismatisk og elsket af fansene, vandt det franske etapeløb i 1988 og stod på podiet yderligere to gange, i 1987 og 1989. Han vandt også Vueltaen to gange. I de senere år har han arbejdet som radio- og tv-kommentator, udgivet en bog og fortsætter med at cykle og køre løb. Flashscore har talt med ham om Touren, der lørdag starter.

Det er modigt, så vi vil starte stærkt. Hvem vinder denne Tour?

"Jeg sætter mine penge på Pogacar. Jeg ser ham stærkere end de andre. Hans store rival bliver selvfølgelig Vingegaard. Jeg forventer en stor duel mellem de to, men min favorit er sloveneren."

Hvem ser du som et alternativ til den duo? Carapaz, Hindley?

"Jeg hælder mest til Carapaz. Han kender allerede Touren og har arbejdet hårdt på dette løb. Han har forberedt det meget godt, og det er muligt, at han kan være et alternativ til de to, som ser uovervindelige ud. Hindley er meget god, men jeg tror, det vil koste ham lidt mere."

Hvad forventer du af spanierne? Er dette en god mulighed for Enric Mas?

"Det er kompliceret. Mas har niveau, vilje og styrke, men han når ikke Pogacars og Vingegaards niveau. Hans hovedmål må være at slutte i top fem. Det bør være et mål for ham. Det ville være en god placering. Unge Carlos Rodriguez får sin Tour-debut og er et stort projekt for fremtiden. Hans mission bør være at lære løbet at kende. Lederen af INEOS-holdet er Egan Bernal, men da han ikke er på 100 procent efter sin tilbagevenden, tror jeg, at han vil lade Carlos køre lidt mere i sit eget tempo. Han er nødt til at kende løbet, hvilket er det vigtigste i Tour de France. Forventningerne til ham bør være meget høje, men først om et år eller to."

Som 63-årig er Pedro Delgado stadig en klatrer med klasse.
Som 63-årig er Pedro Delgado stadig en klatrer med klasse.@pedrodelgadoweb

Er det en fordel for klatrere som Mas og andre, der ikke er tempospecialister, at der ikke er nogen lang enkeltstart?

"Selvfølgelig er det en fordel. Det er en fordel for dem, ligesom det er for Mikel Landa og andre cykelryttere som ham. Jeg ser Landa kæmpe mere for etaperne end for det samlede klassement. Han kører instinktivt, årene går, og han må kende sin plads i løbet. Under alle omstændigheder er niveauet meget højt i alle terræner, og konkurrencen vil være maksimal."

Kunne du tænke dig at se Juan Ayuso i Touren?

"Han er stadig meget ung. Hvis han skulle have kørt, skulle han have arbejdet for Pogacar, og han er meget ambitiøs. Jeg tror, det er en god beslutning ikke at køre i år og at udvikle sig til de næste udgaver. Hans kapacitet som cykelrytter er meget stor. Han er en vigtig satsning for de næste år."

Hvilke cykelryttere kunne være åbenbaringer i denne Tour? 

"Det bliver sværere og sværere at finde cykelryttere, der er en åbenbaring. Jeg har stor tiltro til Carlos Rodríguez. Jeg tror, han kan komme i top 10, selv om det er hans debut i verdens vigtigste løb. Der er mange cykelryttere med en god profil, men der er mange faktorer, der påvirker et godt resultat."

Delgado i Mediterranean Epic
Delgado i Mediterranean Epic@pedrodelgadoweb

Hvis Evenepoel havde deltaget, ville han så også have stræbt efter sejren?

"Det unge belgiske vidunderbarn er et mirakel. Jeg har altid troet, at han ville være med i Touren. Quick Step-direktøren besluttede at tage ham med til Giroen og ikke sætte ham i Touren, og det overrasker mig. Denne mand sigter efter sejr i ethvert løb, han deltager i, uanset om det er et endagsløb, en uges løb eller tre ugers løb, som de store etapeløb. Der vil altid være spørgsmålet om, hvad der ville være sket. Det får vi at se i fremtiden."

På hvilket tidspunkt kan løbet være afgjort?

"Det bliver et hårdt løb. Det starter meget aggressivt med de tre etaper i Baskerlandet, derefter Pyrenæerne, Puy de Dome, Alperne ... det er meget vigtigt at undgå uheld og mekaniske problemer i den første del af løbet. Den etape, der slutter i Courchevel, bør afgøre næsten alt."

Hvad er dit bud på en podieplads på Champs Elysées? 

"Først Pogacar, dernæst Vingegaard og til sidst Carapaz. Det er sådan, jeg ser tingene, før vi starter."