Tourens generalprøve bliver med stor asterisk: Men Vingegaard kommer med stærkt hold

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tourens generalprøve bliver med stor asterisk: Men Vingegaard kommer med stærkt hold

Jonas Vingegaard skal forsøge at blive den blot anden dansker i historien til at vinde Critérium du Dauphiné.
Jonas Vingegaard skal forsøge at blive den blot anden dansker i historien til at vinde Critérium du Dauphiné. Profimedia
Søndag skydes årets Critérium du Dauphiné i gang. Løbet er normalt den helt store generalprøve til Tour de France og denne udgave er ingen undtagelse. Dog mangler en af de helt store forhåndsfavoritter til årets Tour, slovenske Tadej Pogačar, og Jonas Vingegaard må således kigge andetsteds for at blive udfordret.

Det er normalvis generalprøven på Tour de France, og i år er ingen undtagelse. I Critérium du Dauphiné tester de store favoritter til sommerens helt store cykelløb formen af på de franske landeveje, får kørt benene i gang i de franske alper.

Sådan er det altså også i år, men med én rigtig stor asterisk. For mens Jonas Vingegaard er der, mens Adam Yates, David Gaudu, Mikel Landa og Enric Mas er der, så mangler den absolut største udfordrer til Vingegaards Tour-forsvar.

Tadej Pogačar, UAE Team Emirates' helt store stjerne, er nemlig fortsat ude af konkurrencen ovenpå sit styrt i årets Liège-Bastogne-Liège, hvor han røg i asfalten sammen med EF Education-EasyPosts danske Mikkel Frølich Honoré. Mens Honoré slap uden brud, men til gengæld pådrog sig en hjernerystelse, så fik Pogačar pådraget sig en fraktur i håndleddet.

Den holder ham stadig ude af aktion, så når Jonas Vingegaard forsøger at slibe formen til forud for årets Tour de France bliver det altså uden konkurrence fra Pogačar.

Udfordrere mangler Vingegaard dog ikke i sin jagt på at blive den blot anden dansker i historien til at vinde Critérium du Dauphiné, efter Jakob Fuglsang to gange i karrieren er sluttet som samlet vinder, og blandt dem er lokale franske David Gaudu fra Groupama-FDJ.

Forud for løbet ser franskmanden frem til de otte etaper på hjemmebane, hvor han altså vil forsøge at udfordre Jonas Vingegaard, hvilket han allerede én gang i sæsonen har formået at gøre med succes.

"Jeg var bedre end ham i Paris-Nice, men han var bedre end mig i Baskerlandet. Det bliver svært at komme på podiet for Landa, Yates og Mas vil også alle være til stede," fortæller Gaudu ifølge det hollandske medie Wielerflits.

Vingegaard kan til gengæld se frem til at få støtte fra et utroligt stærkt hold, der næsten ligner årets Tour de France-mandskab, som Jumbo-Vismas holdchef Merijn Zeeman for nylig afslørede ikke kommer til at byde på årets Giro-vinder, slovenske Primož Roglič, der i stedet forventes at sigte efter Vuelta a España og Lombardiet Rundt.

Mens den amerikanske superhjælper og dygtige klatrer, Sepp Kuss, der også netop har kørt Giro d'Italia, og altmuligmanden Wout van Aert ikke er med i Critérium du Dauphiné, så får Vingegaard til gengæld hjælp af Tiesj Benoot, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte, Dylan van Baarle, Nathan van Hooydonck og Attila Valter, der alle med undtagelse af sidstnævnte er udset deltagelse i årets Tour de France.

Som bekendt venter i alt otte etaper, hvor den fjerde af dem er en 31 kilometer lang kuperet enkeltstart. Sidste år blev løbet vundet af føromtalte slovenske Primož Roglič, mens Jonas Vingegaard tog sig af andenpladsen og australske Ben O'Connor, der også er til start søndag i årets udgave, rundede podiet af.

Foruden Jonas Vingegaard er der tre danskere til start i form af UAE Team Emirates' Mikkel Bjerg og Uno X Pro Cycling-duoen Anthon Charmig og Jonas Gregaard.