Stærk tysker vinder med mulehår i nyt Girodrama: Mads Pedersen tager ny topplacering

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Stærk tysker vinder med mulehår i nyt Girodrama: Mads Pedersen tager ny topplacering
Onsdagens sejr var Pascal Ackermanns professionelle sejr nummer 39 i karrieren.
Onsdagens sejr var Pascal Ackermanns professionelle sejr nummer 39 i karrieren.
Luca Bettini/AFP
Tyske Pascal Ackermann tog onsdag en flot etapesejr, da han på de afgørende hundrede meter trådte an og overhalede danske Mads Pedersen i en ekstremt tæt massespurt. Den hurtige tysker slog således italienske Jonathan Milan med et mulehår.

Der findes sikkert en god italiensk oversættelse af frasen ’The show must go on,’ og den ville meget, meget passende kunne indsættes som beskrivelse for den nuværende situation i årets første Grand Tour, Giro d’Italia.

Den ene af de to helt store forhåndsfavoritter, Remco Evenepoel, måtte forleden dag udgå på grund af en positiv coronaprøve, og mandefaldet er fortsat de seneste dage med blandt andre Israel-Premier Techs danske Mads Würtz Schmidt.

Læg dertil et uforudsigeligt og drilsk vejr, der allerede har ført til, at løbsarrangørerne har pillet Grand St. Bernard ud af programmet, og så står man ellers tilbage med opskriften på et totalt uforudsigeligt og meget omskifteligt cykelløb.

Men det fortsætter altså. Det gjorde det onsdag med en etape på 219 kilometer fra Camaiore i det nordlige Toscana til Tortona i Piemonte, med tre relativt upåagtede kategoriserede stigninger undervejs, to i tredje kategori, én i fjerde kategori.

Hvor tirsdagens etape endte lykkeligt for udbruddet, der kørte helt til mål, hvor EF Education-EasyPosts sejrsvante dansker, Magnus Cort, kom først over målstregen, så blev onsdagens angrebslystne gruppe helt i anderledes stram snor, og til sidst kunne UAE Team Emirates’ stærke tysker Pascal Ackermann lade sig hylde som sejrherre.

Således fik dagens udbrud, der blandt andet bød på italienske Alexander Konychev, søn af russiske Dimitri Konychev der i 2000 vandt pointtrøjen i netop Giro d’Italia, aldrig meget mere end fire minutters forspring til et felt, der helt tydeligt havde i sinde at køre om sejren i en massespurt.

Det føromtalte omskiftelige vejr, i dagens anledning regnvejr, som det har været tilfældet i efterhånden de fleste af årets etaper, førte da også sin del af drama med sig, for med lidt under 70 kilometer til mål lå tre af de største navne pludselig i asfalten.

Ja, faktisk var både nummer et, to og tre i det samlede klassement – Geraint Thomas, Primož Roglič, Tao Geoghegan Hart – styrtet, gledet i et regnvejrsglat sving, og for den tidligere Giro-vinder, Tao Geoghegan Hart, skulle det vise sig som et katastrofalt styrt. Briten blev kørt væk i ambulance og er således ude af årets Giro d’Italia.

Mens et jagtende felt så småt fik ædt sig ind på udbruddet, så lod de to sidst overlevende ryttere, belgiske Laurenz Rex og serbiske Veljko Stojnić, sig dog ikke overgive uden kamp, og de formåede således at holde feltet stangen ganske længe.

Først med omkring to kilometer tilbage blev Laurenz Rex hentet som sidste mand fra morgenens udbrud, og derefter var en blanding af klassementsmandskaberne, der kæmpede for at holde sine kaptajner fremme til trekilometermærket, og sprinterholdene, der kæmpede om de gode placeringer forud for dagens finale.

Mads Pedersen ramte opløbet i ganske god position, men danskeren åbnede med cirka 300 meter tilbage, hvilket set i bagklogskabens klare lys måske var en postgang for tidligt, for på de afgørende hundrede meter blev den hurtige dansker overhalet af tre mand.

Én af dem var altså dagens vinder, men også Jonathan Milan kom bragende i høj fart, mens Mark Cavendish tog en flot tredjeplads. Italienske Milan kastede cyklen over målstregen på enormt flot og teknisk vis, men Ackermann havde altså lige præcis et mulehår over italieneren, der blev toer, mens Mads Pedersen måtte tage til takke med en fjerdeplads.

I den samlede stilling var det mest markante på onsdagens etape altså Tao Geoghegan Harts exit, hvorfor UAE Team Emirates’ portugiser João Almeida kravler op i top tre. Løbet føres fortsat af Geraint Thomas foran Primož Roglič.

Torsdag venter en mere kuperet etape for rytterne, når der køres 179 kilometer fra Bra til Rivoli, en forstad til Piemontes hovedstad Torino. Med cirka 40 kilometer til mål tager rytterne nemlig fat på Colle Braida, en stigning i anden kategori, hvor særligt de afsluttende fem kilometer bliver udfordrende med en gennemsnitlig stigningsprocent på over otte.