Belgisk fænomen kastede terningerne: Remco krydsede Rubicon og erobrede førertrøjen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Belgisk fænomen kastede terningerne: Remco krydsede Rubicon og erobrede førertrøjen
Remco Evenepoel vandt søndag sin professionelle enkeltstart nummer 11 i karrieren.
Remco Evenepoel vandt søndag sin professionelle enkeltstart nummer 11 i karrieren.
Profimedia
Remco Evenepoel viste sig søndag igen som feltets bedste enkeltstartsrytter, da han vandt niende etape af årets Giro d'Italia.

I mange år hed den lille flod, der løber fra Appenninerne til Adriaterhavet i det sydlige Emilia-Romagna faktisk Fiumicino, men i 1933 gik det op for italienerne, at selvsamme flod faktisk var den berømte Rubicon, som Gaius Julius Cæsar for over to tusinde år siden krydsede i sin forfølgelse af Gnæus Pompejus Magnus’ hær.

I dag er floden kendt under det italienske navn Rubicone, og den lægger blandt andet navn til byen Savignano sul Rubicone, startbyen på dagens enkeltstart i Giro d’Italia. Undervejs? Ja, der krydsede rytterne såmænd lige netop Rubicon.

Og hvis Gaius Julius Cæsar kastede terningerne med sin krydsning af Rubicon, så gjorde Remco Evenepoel søndag det samme, for her erobrede den belgiske rytter nemlig Giro-feltet med en fantastisk enkeltstart, fyret af med næsten 51 kilometer i timen.

Ingen kunne modstå sådan et tempo, men efter en fantastisk start med en stor føring ved første mellemtid, blev det alligevel tæt på målstregen, hvor en britisk INEOS Grenadiers-duo tog sig af anden- og tredjepladsen.

Blot et sekund efter Evenepoel kom således den forhenværende Tour-vinder Geraint Thomas, mens tidligere Giro-vinder Tao Geoghegan Hart satte yderligere et sekund til, blot to efter den vindende belgier.

Dermed overtager Remco Evenepoel, igen, den lyserøde førertrøje. Efter flere dage med flot forsvar kunne Team DSM’s unge nordmand, Andreas Leknessund, ikke længere holde stand. Geraint Thomas indtager andenpladsen, 45 sekunder efter Remco.

Mere skuffende må præstationen have været for Jumbo-Vismas store klassementshåb Primož Roglič. Sloveneren endte med at tabe 17 sekunder til Evenepoel, hvorfor der nu er 47 sekunder mellem de to store forhåndsfavoritter.

Bedste dansker blev EF Education-EasyPosts alsidige Tour de France-darling Magnus Cort, der kørte en ganske flot tid, som dog, efterhånden som klassementsrytterne kom i mål i målbyen Cesena, raslede ned gennem rækkerne, hvorfor Cort endte på en placering som nummer 28.

Nu venter der rytterne et velfortjent hvil, for mandag er der nemlig hviledag i det italienske, inden der tirsdag venter en etape på lidt under 200 kilometer fra Scandiano tæt på Reggio Emilia og Modena til den nordtoscanske kystby Viareggio ud mod det Tyrrhenske Hav.