Belgisk supermand fejer al modstand til side: Smadrer feltet med vanvittig tidskørsel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Belgisk supermand fejer al modstand til side: Smadrer feltet med vanvittig tidskørsel
Langs Costa dei Trabocchi formåede Remco Evenepoel at holde en gennemsnitshastighed på over 58 kilometer, før han ramte den afsluttende stigning.
Langs Costa dei Trabocchi formåede Remco Evenepoel at holde en gennemsnitshastighed på over 58 kilometer, før han ramte den afsluttende stigning.
Luca Bettini/AFP
Absolut ingen kunne røre belgiske Remco Evenepoel, da Giro d'Italia lørdag blev sat i gang med en enkeltstart. Her satte den belgiske verdensmester således samtlige konkurrenter, herunder hjemlandets egen tempospecialist, Filippo Ganna, fuldkommen til vægs i en vaskeægte magtdemonstration.

Årets Giro d’Italia blev lørdag skudt i gang med en enkeltstart på den italienske Adriaterhavskyst syd for havnebyen Pescara. Her ventede cirka 20 kilometers kamp mod uret fra Fossacesia Marina til Ortona, afsluttet med en mindre stigning.

Langt de fleste af dagens kilometer foregik dog på flad vej, på en fornemt flot cykelsti langs den pittoreske Costa dei Trabocchi, og det var netop her, på de flade kilometer, at dagens vinder grundlagde sin dominerende sejr.

Her trådte det belgiske tempofænomen, superstjernen Remco Evenepoel, nemlig konkurrenterne fuldkommen i stykker, således at han ikke engang behøvede at være hurtigst på den afsluttende stigning for at tage dagens suverænt hurtigste tid.

Dagen startede ellers godt set med danske briller, for da Trek-Segafredos Mads Pedersen spurtede over målstregen tidligere på eftermiddagen, var det i bedste tid, da han vippede den sydafrikanske tidskørselsmester, Stefan De Bod, ud af det varme sæde.

Den forhenværende verdensmesters tid skulle dog vise sig på den lange bane end ikke at række til top-10, for da klassementshåbene begyndte at passere målstregen en efter en, var det med den ene imponerende tid efter den anden.

Særligt UAE Team Emirates’ stærke portugiser João Almeida og INEOS Grenadiers’ formstærke brite og tidligere samlede vinder af Giro d’Italia, Tao Geoghegan Hart, leverede flotte tider, og førstnævnte havde således bedste tid lige indtil Remco Evenepoel kom flyvende.

Den belgiske verdensmester havde allerede på det flade stykke taget over et halvt minut på Almeida og Geoghegan Hart, og da belgieren blot var fire sekunder langsommere end de to på stigningen, satte Evenepoel en tilsyneladende urørlig tid.

End ikke det italienske tempofænomen, Filippo Ganna, kunne stille noget op overfor Remco Evenepoel, selvom Ganna før denne lørdag havde vundet de seneste fem Giro d’Italia-enkeltstarter, han havde deltaget i.

I 2022 vandt Remco Evenepoel den røde førertrøje i Vuelta a España. Søndag starter han dagen i lyserødt i årets Giro d'Italia.
Luca Bettini/AFP

Ganna kørte således ind på en andenplads, vanvittige 22 sekunder efter Remco Evenepoel, mens føromtalte João Almeida tog sig af tredjepladsen. Den helt store forventede førsteudfordrer til Remco Evenepoel, slovenske Primož Roglič, endte med at tabe 43 sekunder til den belgiske verdensmester, der altså starter anden etape i lyserødt.

På anden etape venter formentlig en afgørelse i en massespurt, når rytterne tackler lidt over 200 kilometer fra Teramo til San Salvo ikke langt fra Gargano, for selvom der undervejs venter et par stigninger, to kategoriserede, begge i fjerde kategori, er der fortrinsvis tale om en nogenlunde flad og tilforladelig etape, hvorfor danske Mads Pedersen altså måske kan se frem til sin første chance for en etapesejr.

De to andre danskere til start i løbet leverede også begge fine resultater på lørdagens enkeltstart. Magnus Cort sluttede som nummer 41, mens Mads Würtz Schmidt, der er mødt op i storform med øjnene fast rettet mod at kæmpe for en etapesejr, blev nummer 27.