Nummer fire og i førertrøjen: Hollænder profiterer på trøjecirkus

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Nummer fire og i førertrøjen: Hollænder profiterer på trøjecirkus
Andreas Leknessund fører egentlig ungdomskonkurrencen men kører onsdag i lyserødt.
Andreas Leknessund fører egentlig ungdomskonkurrencen men kører onsdag i lyserødt.Profimedia
Han er egentlig langt fra førstepladsen i ungdomskonkurrencen, men alligevel kører hollandske Thymen Arensman onsdagens etape i Giro d'Italia iklædt den hvide ungdomstrøje.

Det er ikke helt uhørt, at en bjergtrøje bliver båret af nummer to i stillingen som følge af, at den førende rytter også kører i løbets samlede førertrøje. Men på femte etape af årets Giro d’Italia er der immervæk en speciel situation.

For her kører INEOS Grenadiers’ talentfulde hollænder, Thymen Arensman, nemlig i løbets hvide ungdomstrøje, selvom han blot ligger nummer fire i konkurrencen, mere end to og et halvt minut efter den førende rytter, Andreas Leknessund.

Leknessund kører dog, som første nordmand i 42 år, i maglia rosa, løbets lyserøde førertrøje, og derfor kan han selvsagt ikke klæde sig i den hvide ungdomstrøje.

Det kan nummer to i ungdomsklassementet, Remco Evenepoel, dog heller ikke, da han er verdensmester og derfor kører onsdagens etape i sin regnbuestribede trikot, mens også nummer tre i ungdomskonkurrencen, portugisiske João Almeida, kører i en mesterskabstrøje som portugisisk mester.

Derfor er den hvide ungdomstrøje, som en anden varm kartoffel, havnet på skuldrene af 23-årige Thymen Arensman, der således profiterer af et mindre trøjecirkus i det italienske, hvor Arensman indtager pladsen som nummer 21 i det samlede klassement.

Arensman er anset som et stort klassementstalent, og sluttede i 2018 som nummer to i Tour de l’Avenir, kendt som ungdommens Tour de France, kun overgået af ingen ringere end Tadej Pogačar.

Før denne sæson skiftede Arensman Team DSM ud med INEOS Grenadiers, og han kører i årets Giro d’Italia sin sjette Grand Tour. Hidtil bedste placering er sjettepladsen fra seneste års Vuelta a España, der blev vundet af netop føromtalte Remco Evenepoel.